Najnovije

OSVETA RUSKIH DRONOVA: Uništena ukrajinska mornarica u Nikolajevu!

Ruska vojska dronovima kamikazama tip modifikovani „Lancet“ velikog dometa napali su brodove ukrajinske mornarice u bazi Nikolajevu.

Ovo se smatra osvetom za nedavni napad morskih bezposadnih površinskih plovila na ruski patrolni brod.

U ovom napadu uništena su dva neborbena plovila ukrajinske mornarice . Patrolni čamac PB 40 i desantni čamac „Svatovo“ (L434) projekta 1176 „Akula“ koji je izrađen 1998 za ukrajinsku mornaricu

Patrol Boat 40 su jednotrupna plovila izrađena od aluminijuma i koriste se za patrolne zadatke, a u upotrebi ih koriste i pripadnici specijalnih jednica. Proizvodi ih američka privatna kompanija Metal Šark. Ovaj čamac pružio je značajne pogodnosti američkoj mornarici u odnosu na ostale tipove patrolnih brodova u pogledu brzine i mogućnosti korištenja težeg naoružanja na njima pre svega teških mitraljeza kalibra 12,7mm, automatskih bacača garanata Mk-19 kalibra 40 mm i protivoklopnih raketa. Pllovilo čak ima 6 tačaka za postavljanje naoružanja.

Balistička zaštita omogućava brodu da izdrži vatrene okršaje, omogućavajući posadida odgovori na asimetrične pretnje da ostanu bezbedni i zaštićeni od neprijateljske vatre. Plovilo pokreću dva dizel motora tipa Cummins QSB 6.7.

Pogledajte OVDE borbe kod Časovog Jara

Izvor: Tv Front

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA