Najnovije

SRBI, ZA OVO SE MORATE BORITI: Pogledajte šta kažu naša deca sa okupiranog Kosmeta (VIDEO)

Izvod iz emisije ,,Moja Srbija“, pogledajte šta kažu naša deca o Kosmetu, šta je za njih sreća, da li veruju u Boga i šta bi se desilo ako bi opet došlo do rata.
Ovaj dečak kaže da su Srbi jaki, ako se ujedine, ako žive u slozi, biće dobro, a ako to ne uradimo onda ćemo da propadnemo. (Foto: Jutjub)

Ovaj dečak kaže da su Srbi jaki, ako se ujedine, ako žive u slozi, biće dobro, a ako to ne uradimo onda ćemo da propadnemo. (Foto: Jutjub)

Posle ovakvih malih, ali ipak jako velikih reči nijedan Srbin ne bi smeo da ostane ravnodušan. Nije bitan jedan hektar zemlje, jedna kuća ili nešto treće, bitna su naša deca koja su ostala tamo i za koju se moramo boriti, deca u kojoj se može videti ono najveće srbsko dostojanstvo, ljubav i skromnost. Kako kaže mali Aleksandar, tada učenik četvrtog razreda, ,,Kako Bog kaže tako će i biti, kako Bog odluči“, ali da dopunimo malog Aleksandra i još kažemo da moramo da zaslužimo da nas Bog pogleda i da nam pomogne, da idemo putem NJegovim, putem pokajanja i ljubavi, da ljubimo bližnjeg svoga, da pazimo na našu decu u celom svetu pa i na okupiranom Kosmetu. Zato Srbi, kao što kaže dečak u prvom minutu Srbi su jaki, ako se ujedine, ako žive u slozi, biće dobro, a ako to ne uradimo onda ćemo da propadnemo. Zato manimo se političkih manipulacija, prevara, svađanja i prepucavanja, a pogotovo dokazivanja preko interneta ko je veća Srbenda, nego ajde da svi doprinesemo ko koliko može da ta deca koja zaslužuju i mnogo više od nas samih, da imaju normalan život, da imaju i oni pravo na hranu i vodu, na ljubav, na drugare, na sve ono što mi imamo, ali opet pohlepni tražimo više. Možemo li da se ujedinimo makar oko pitanja našeg svetog Kosova i Metohije, možemo li da se ujedinimo oko naše dece koja su najveća svetinja, možemo li da se ujedinimo oko naše braće i sestara? Ako toliko ne možemo, onda smo mi zaista mizarni i mali ljudi, ljudi koji ne zaslužuju da postoje, a kamoli da zaslužimo mesto u raju i u ,,Nebeskoj Srbiji“ što bi svakom trebao da bude cilj ovog života. Za krst časni i slobodu zlatnu, uz Božju pomoć dogodine u carskom Prizrenu!
Pročitajte još:UZNEMIRUJUĆI VIDEO: Evo kako je hrvatska vojska ubijala Srbe dok su bežali od Oluje!Lazanski: „Mimohod“ pokazao – i dalje smo jači od Hrvata
Izvor: Srbin.info

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA