Najnovije

DŽihadisti masovno prelaze na stranu građana, u centru Rake vijori se zastava Sirije!

Oko 200 boraca Islamske države prešlo je na stranu stanovnika Rake, koji su se pobunili juče protiv te terorističke organizacije, saopštio je Sputnjiku izvor sa lica mesta.
Sirijska vojska (Foto: SANA)

Sirijska vojska (Foto: SANA)

Prema njegovim rečima, građani samoproglašene prestonice ID su u borbama sa teroristima uspeli da ih izbace iz pet kvartova grada i stupili su u kontakt sa predstavnicima vladinih snaga putem mobilnih telefona.„Oko 200 pripadnika ID prešlo je na stranu stanovnika Rake, što je primoralo teroriste da organizuju blokadu prilikom izlaska iz grada“, rekao je izvor.
SyAAF raided ISIS targets in: Palmyra, al-Raq`a, and Dair al-Zoor.Since the beginning of the war, this was the most... Posted by Syrian Arab Army on nedelja 6. mart 2016.
Samoproglašena prestonica ID Raka nalazi se na severu Sirije na obali reke Eufrat i okupirana je 2013. godine. Sirijska vojska je u više navrata pokušavala da povrati kontrolu nad tim gradom, ali bezuspešno. Trenutno ofanzivu na Raku istovremeno sprovode i sirijska vojska sa zapada i kurdski ustanici sa severoistoka.
Pročitajte još:Sirijska 67. brigada i 18. tenkovska divizija su na kapijama Palmire (MAPA)PUTIN KROJI NOVU MAPU SVETA: Osvojio je Siriju i Bliski istok, na red dolazi Evropa?!NOVI RAST TENZIJA: Južna Koreja i SAD počele najveće vojne vežbe, Pjongjang reaguje!
Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA