Najnovije

Pajtić: Objaviti šta piše u Briselskom sporazumu!

BEOGRAD - Demokratska stranka zalaže se za što skorije otvaranje poglavlja u pregovorima sa Evropskom unijom istakao je danas predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić tokom sastanka sa Ernstom Rajhelom, izaslanikom za Jugoistočnu Evropu u Ministarstvu spoljnih poslova Nemačke.
Pajtić i Rajhel (Foto: DS)

Pajtić i Rajhel (Foto: DS)

Pajtić je istakao da DS podržava sprovođenje Briselskog sporazuma. On je podsetio da su stranke na vlasti odbile raspravu o tom sporazumu u Skupštini Srbije, iako je DS upravo zbog značaja sporazuma i zahtevala da se objavi šta u njemu piše i insistirala na konkretnim podacima dokle se stiglo sa njegovom primenom, jer zbog toga otvaranje pregovora EU kasni dve godine. Predsednik DS je izaslanika Ministarstva spoljnih poslova Nemačke upoznao sa učestalim slučajevima političkog nasilja na lokalnom nivou kojima se poništavaju rezultati demokratskih izbora, kao i sa pritiscima kojima su svakodnevno izloženi mediji i nezavisne institucije.
Pročitajte još:SRS upozorava Vladu Srbije: Ne smete prihvatiti Rezoluciju o SrebreniciAmerika za vojnu akciju, Evropa za pregovore
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA