Најновије

ЛДП: Изјаве Вулина и Дачића недопустива лутања у политици

БЕОГРАД - ЛДП саопштила је да министари Александар Вулин и Ивица Дачић настављају кампању коју су започели.

Чедомир Јовановић председник Либерално-демократске партије (Фото: ldp.rs)

Ова странка је навела да двојица министара на сваки начин се труде да својим понашањем и поступцима онемогуће Србију да убрза своје интеграције са земљама Западне Европе, и то сада, наводи ЛДП, већ постаје опасност за све грађане и њихове интересе.
"Користећи један озбиљан догађај као што је проналазак веће количине оружја у близини куће премијера Србије, Александар Вулин, без било каквог осећаја одговорности о ономе што прича, напада грађане сопствене земље и представнике дипломатских мисија у Србији, заборављајући да он као министар не може причати као приватно лице и да његове изјаве могу бити протумачене само као званични став земље коју представља", наводи ЛДП. 
У саопштењу те странке се наводи да "раскрсница на којој се налази Србија и њени спољнополитички изазови изгледа да су послужили појединцима као што је Вулин да јасније прикажу своје праве, а нама добро познате, политичке ставове и да се јасно ставе у службу Русије, јер се изгледа само тако могу заштити интереси Александра Вулина и Ивице Дачића, а интереси Србије ставити у други план". 
"Александар Вулин, као и Ивица Дачић, преподне даје опасне изјаве које онда сâм демантује поподне, и то најбоље осликава и симболизује сва лутања у политици Владе Србије", указује ЛДП и позива све демократске снаге у одбрану идеје Србије у Европи. 
"Без обзира да ли се ради о Вулину, а неколико дана пре тога о Шешељу или Дачићу, матрица је иста - приказати све неистомшљенике као противнике Србије и нацртати мету на чело свакоме ко се усуди да отворено проговори о очигледном колебању које власт има између убрзаног пута у ЕУ и повећаног утицаја Русије и потенцијалним последицама које ће то оставити на друштво", наводи ЛДП. 
Либерално демократска партија очекује, како наводи, одговоре на ова дешавања. 
"Овде се више не ради о простој размени мишљења између делова власти и дела опозиције коју симболизује ЛДП, овде је већ на делу покушај трајног прекида трансформације Србије у модерно европско друство, а то чине они који су све видљивијом руком вођени из Москве и који се врло брзо уједињују без обзира на то да ли представљају владајуће структуре или преживеле снаге наше ближе прошлости". Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА