Najnovije

LDP: Izjave Vulina i Dačića nedopustiva lutanja u politici

BEOGRAD - LDP saopštila je da ministari Aleksandar Vulin i Ivica Dačić nastavljaju kampanju koju su započeli.

Čedomir Jovanović predsednik Liberalno-demokratske partije (Foto: ldp.rs)

Ova stranka je navela da dvojica ministara na svaki način se trude da svojim ponašanjem i postupcima onemoguće Srbiju da ubrza svoje integracije sa zemljama Zapadne Evrope, i to sada, navodi LDP, već postaje opasnost za sve građane i njihove interese.
"Koristeći jedan ozbiljan događaj kao što je pronalazak veće količine oružja u blizini kuće premijera Srbije, Aleksandar Vulin, bez bilo kakvog osećaja odgovornosti o onome što priča, napada građane sopstvene zemlje i predstavnike diplomatskih misija u Srbiji, zaboravljajući da on kao ministar ne može pričati kao privatno lice i da njegove izjave mogu biti protumačene samo kao zvanični stav zemlje koju predstavlja", navodi LDP. 
U saopštenju te stranke se navodi da "raskrsnica na kojoj se nalazi Srbija i njeni spoljnopolitički izazovi izgleda da su poslužili pojedincima kao što je Vulin da jasnije prikažu svoje prave, a nama dobro poznate, političke stavove i da se jasno stave u službu Rusije, jer se izgleda samo tako mogu zaštiti interesi Aleksandra Vulina i Ivice Dačića, a interesi Srbije staviti u drugi plan". 
"Aleksandar Vulin, kao i Ivica Dačić, prepodne daje opasne izjave koje onda sâm demantuje popodne, i to najbolje oslikava i simbolizuje sva lutanja u politici Vlade Srbije", ukazuje LDP i poziva sve demokratske snage u odbranu ideje Srbije u Evropi. 
"Bez obzira da li se radi o Vulinu, a nekoliko dana pre toga o Šešelju ili Dačiću, matrica je ista - prikazati sve neistomšljenike kao protivnike Srbije i nacrtati metu na čelo svakome ko se usudi da otvoreno progovori o očiglednom kolebanju koje vlast ima između ubrzanog puta u EU i povećanog uticaja Rusije i potencijalnim posledicama koje će to ostaviti na društvo", navodi LDP. 
Liberalno demokratska partija očekuje, kako navodi, odgovore na ova dešavanja. 
"Ovde se više ne radi o prostoj razmeni mišljenja između delova vlasti i dela opozicije koju simbolizuje LDP, ovde je već na delu pokušaj trajnog prekida transformacije Srbije u moderno evropsko drustvo, a to čine oni koji su sve vidljivijom rukom vođeni iz Moskve i koji se vrlo brzo ujedinjuju bez obzira na to da li predstavljaju vladajuće strukture ili preživele snage naše bliže prošlosti". Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA