Najnovije

Čak 10 godina?! Zelenski saopštio neočekivane vesti! O ovom upravo pregovara sa Bajdenom!

Sjedinjene Države i Ukrajina pregovaraju o vojnoj i finansijskoj podršci Kijevu u narednih 10 godina, rekao je Volodimir Zelenski u svojoj video poruci.

Prema njegovim rečima, pregovori su u toku u okviru rada na bilateralnom sporazumu o saradnji u oblasti bezbednosti. Istovremeno, cilj Kijeva je da ovaj sporazum učini „najjačim od svih“ drugih sličnih bezbednosnih sporazuma sa drugim zemljama.
- Takođe radimo na utvrđivanju konkretnih nivoa podrške za ovu godinu i za narednih 10 godina, to uključuje i oružanu podršku, finansijsku, političku i u pogledu zajedničke proizvodnje oružja - rekao je Zelenski.

Prethodno je britanski premijer Riši Sunak rekao da će Ujedinjeno Kraljevstvo nastaviti da pruža vojnu pomoć Ukrajini barem na sadašnjem nivou do kraja decenije.

Britanski premijer je u januaru tokom posete Kijevu najavio dodelu najvećeg paketa pomoći u iznosu od 2,5 milijardi funti za 2024. godinu i potpisao sporazum o bezbednosnoj saradnji sa Zelenskim. Sporazum traje 10 godina, Velika Britanija se obavezala da će podržati Ukrajinu tokom ovog perioda.

DA LI JE ZAISTA OVO IZGOVORIO? Britanci ismevaju šefa ukrajinske vojske! Sad kuka i plače, a prošlog leta...

Izvor: Informer.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA