Najnovije

ŽESTOKO SAOPŠTENJE SRPSKE CRKVE: Oštra poruka "poganom Blicu" i poziv na pokajanje poslušnicima stranih centara moći!

Kampanja, u kojoj nema ni promila istine, traje već nekoliko dana, a učešća u prljavoj izmišljotini nisu pošteđeni ni NJegova Svetost Patrijarh ni premijer Vučić, navodi se u saopštenju Srpske pravoslavne crkve.

SPC - Blic (Foto: SPC, promo)

U reakciji na pisanja dnevnih novina Blic, SPC se obratila javnosti i uredništvu saopštenjem u kom se navodi da je opštepoznato da u vreme mira pojedine snažne političke i ekonomske grupe nastoje da u drugim državama, radi ostvarenja svojih ciljeva i interesa, izvrše uticaj na centre odlučivanja, radi donošenja po njih povoljnih odluka, ali i da utiču na narod, na javno mnenje, po pravilu plasirajući laži, dezinformacije i razne opskurne sadržaje. "U Srbiji takav uticaj nesumnjivo ostvaruje nemačko-švajcarski medijski koncern Ringijer", ocenjuje SPC i kao poslednji primer takvog delovanja navodi kampanju u tabloidu Blic, zasnovanu na "sto-posto izmišljenoj vesti" o mešanju Srpske Pravoslavne Crkve u izbor budućeg predsednika Vlade Republike Srbije. "Ova kampanja, u kojoj nema ni promila istine, traje već nekoliko dana. Učešća u prljavoj izmišljotini nisu pošteđeni ni NJegova Svetost Patrijarh ni premijer Vučić. Potom se na virtuelnu scenu guraju SNS i izmišljena 'grupa konzervativnih episkopa' koja, tobož, pokušava da spreči da ministarka Barnabić, zato što je gej (verovatno hoće da kažu da je lezbejka), bude predložena za premijera", oštro reaguje SPC i nastavlja:
"Pogani Blic pogano potura Crkvi da čini ono što njegovi urednici i novinari, po naređenju i za račun stranih interesnih grupa, sami rade". Srpska Pravoslavna Crkva, njen Patrijarh ili bilo koja druga zvanična ustanova ili ličnost, ne meša se u izbor državnih zvaničnka, tvrdi se u saopštenju i dodaje da Blic, za račun onih čiji su interesi suprotni interesima srpskog naroda i građana Srbije, služeći se lažima, pokušava da izvrši politički uticaj. "Srpska Pravoslavna Crkva ne viri kroz tuđe prozore i ne bavi se privatnim životom državnih zvaničnika. Iznositi sablažnjive detalje ili nečija lična iskušenja u medije i tako ljude izlagati potencijalnoj opasnosti, krajnje je neodgovorno", saopšteno je iz patrijaršije.
Na kraju saopštenja navodi se da Crkva nikoga ne osuđuje, već da osuđuje samo greh, samo zlo, a čoveka - žali. Ona poziva sve na pokajanje i život dostojan ikone Božje u njemu, a poziva na pokajanje i odgovorne ljude iz Blica, "ako su bar formalno pravoslavne vere (Srbi su makar po imenima u impresumu)" i poručuje im: "Koliko god novca da primate, jeftino ste se prodali! Šteta koju pravite sopstvenom narodu i državi nesravnjivo je veća!". Pre nekoliko dana Srpska Pravoslavna Crkva posvedočila je još jedno čudo, kada su oskopane netruležne mošti Svetog vladike Mardarija Uskokovića. Pogledajte OVDE.  Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

MIŠA ĐURKOVIĆ: Klan

U nedelju se održavaju lokalni izbori u nizu gradova, od kojih će možda zanimljivo biti u Ni...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA