Najnovije

Prvo izbori, pa presuda Šešelju?

Srbija će od Haškog tribunala zatražiti da se do posle izbora odloži izricanje presude lideru SRS Vojislavu Šešelju zakazano za 31. mart, pišu „Novosti“.
Vojislav Šešelj (Foto: SRS)

Vojislav Šešelj (Foto: SRS)

Kako list saznaje, u izveštaju koji će Beograd do 15. marta dostaviti Haškom tribunalu biće izneti argumenti protiv izručenja Šešelja u toku predizborne kampanje. Razlozi za takvu odluku su, kako je navedeno, to što bi hapšenje Šešelja i izricanje presude protiv njega moglo da izazove političku nestabilnost u zemlji u periodu predizborne kampanje. Prema saznanjima „Novosti“, državni vrh, u skladu sa dosadašnjim iskustvom, ne očekuje da će Tribunal odložiti i presudu Šešelju, pa u tom slučaju Beograd ne bi hapsio niti izručivao Šešelja, koji ovog puta ne planira da se dobrovoljno preda. Haški tribunal bi se u tom slučaju obratio SB UN i obavestio ih da Srbija ne ispunjava svoje obaveze, ali bi i Beograd svoje argumente poslao na Ist River, pre svega računajući na razumevanje Moskve.
Pročitajte još:Maja Gojković: Socijalisti provociraju SNS i VučićaVučić: Želim ujedinjenu SrbijuTOMISLAV NIKOLIĆ PORUČIO: Ako Kosovo bude uslov, ne moraju da nas prime u EU
Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA