Najnovije

DNR: Napadi sve jači - nema više nikakvog primirja

DNR - Vlasti Donjecke narodne Republike su saopštile da su udari i napadi ukrajinske armije iz dana u dan sve jači i da se više ne može govoriti ni o kakvom primirju.
Ukrajinska vojska (Foto: JuTjub)

Ukrajinska vojska (Foto: JuTjub)

Ministarstvo odbrane DNR je napomenulo da su ukrajinske vlasti priznale da u Donbasu ima sve više oružanih sukoba. Andrej LJisenko, predstavnik oružanih snaga Ukrajine, rekao je da će Ukrajina primeniti tešku artiljeriju ukoliko dođe do otpora od strane DNR, podseća ministarstvo odbrane DNR. Ukrajinske vlasti govore o provokacijama sa naše strane, ali je jasno da mi nemamo nikakav motiv za bilo kakvim provokacijama, objašnjava se u saopštenju DNR. U saopštenju stoji da upozorenje LJisenka jasno govori da oni traže opravdanje da primene tešku artiljeriju koju su dovlačili mesecima unazad na liniju razgraničenja. Podsećamo, i misija OEBS-a u Ukrajini je u više navrata apelovala na ukrajinske vlasti zbog kršenja Minskog sporazuma i dovlačenja artiljerije u blizinu linije razgraničenja sa Donbasom.
Pročitajte još:SVRAKA POPILA: Porošenko preti Rusiji ratom – traži oružje od NemačkeSirijska armija na ruskom tenku T-90 gazi teroriste kod Alepa (VIDEO)
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA