Najnovije

DS: Rezultat politike SNS je fašizam

BEOGRAD - Vlada u senci Demokratske stranke oštro je danas osudila napade na njihovog lidera Bojana Pajtića u Novom Sadu, ocenjujući da su takvi "vandalski, divljački i fašistički ispadi" rezultat politike Srpske napredne stranke.
Bojan Pajtić - zar da demokratiju "glavom plati"!? (Foto: Arhiva DS-a)

Bojan Pajtić - zar da demokratiju "glavom plati"!? (Foto: Arhiva DS-a)

Ministar pravde Vlade u senci Momčilo Grubač rekao je da su govor mržnje i poziv na javni linč u svim civilizovanim državama teško krivično delo, naročito kad je reč o ličnosti koja ima važnu državnu funkciju i koja je izbarana u demokratskom postupku. Grubač je ocenio i da su izjave ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića i gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, nakon što su se pojavili grafiti "Smrt Pajtiću", licemerne, jer su dešavanja u Novom Sadu rezultat njihove politike koju SNS vodi već dugi niz godina. "Sad beremo plodove otrovne biljke koju su zasadli i dugo vremena negovali", rekao je Grubač i istakao da od izvinjenja i demantija nema ništa, već da treba okrenuti novi list i pokrenuti politiku tolerancije. Ministarka odbrane Vlade u senci Gordana Čomić, upitana za komentar povodom pisanja pojednih medija o Bojana Pajtića, rekla je da je odgovor DS na klevetanje uvek bio jasan, odnosno da na mržnju nikad nisu odgovarali mržnjom, ni na nasilje nasiljem.
Pročitajte još:NEMAČKI POSLANIK TRAŽI: Vratite vize Balkancima!Kusturica: Ne može Šešelj u grad!
Ona je navela da bi Tužilaštvo trebalo da se bavi mnogim slučajevima, i to ne samo kada je reč o DS i njenim funkcionerima i istakla da će ta stranka osuditi svako nasilje prema bilo kome, jer to nije politika. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA