Najnovije

SRPSKA LIGA: Ne želimo masakar u Beogradu kakav je doživeo Pariz!

BEOGRAD - Teroristički napadi u Parizu najužasnija su potvrda opasnosti koja vlada od nekontrolisanog ulaska migranata u Evropu, na šta je Srpska liga prva u Srbiji upozoravala, stoji u novom saopštenju ove organizacije.
Srpska liga (Foto: srpskaliga.rs)

Srpska liga (Foto: srpskaliga.rs)

Nakon užasnog masakra, Srbija mora hitno da reaguje i zatvori svoje granice za nekontrolisani protok migranata među kojima se skrivaju i brojni teroristi, kaže se u saopštenju Srpske lige. Osim što postoji opasnost da Srbija, kao zemlja koja je dala podršku međunarodnoj koaliciji za borbu protiv Islamske države, a kao i zemlja koja gaji bliske odnose sa Rusijom koja se ističe u borbi protiv Islamske države, navodi se u tekstu. Takođe, mete terorista mogu postati i međunarodna predstavništva kao i predstavništva stranih kompanija u Srbiji. Balkan kao region poslednjih decenija bio je poligon za obučavanje radiklanih islamista iz celog sveta i to upravo u ratu protiv Srba, podsećaju srpski ligaši i dodaju da "kako nesporno postoji bezbednosni rizik od mogućih terorističkih napada", Srbija bi trebalo da posegne za merama podizanja stepena unutrašnje bezbednosti građana na znatno viši nivo. Tako bi se u slučaju potrebe predupredile moguće terorističke akcije. Ne smemo da dozvolimo i priuštimo sebi nepredviđene situacije, pa je neophodno formirati tela koja će se posebno baviti migrantima kao posebnom bezbednosnom pretnjom i potencijalnim rizikom kojim bi trebalo adekvatno upravljati, poručuju iz Srpske lige. Napominjemo da je Srpska liga već pokrenula kampanju pod nazivom "Jedino što može da nas zaštiti od naoružanog negativca jeste naoružani pozitivac" sa ciljem zaštite lične bezbednosti, bezbednost poseda i doma građana koji sve više postaju realno ugroženi potencijalnim pretnjama, kaže se u saopštenju Srpske lige. Iz tih razloga građani Srbije moraju polagati puno pravo za samoodbranu i pravo da u slučaju nužde odbrane svoj život, odnosno svoje porodice i svoje domove. Država treba da omogući da se pošten svet naoruža i tako zaštiti od akcija potencijalnih razbojnika ili terorista koje ih mogu ugroziti, kažu srpski ligaši.
Pročitajte još:BALKANSKA RUTA MIGRANATA JE OPASNA: Pariski scenario moguć i u SrbijiNA KRVAVIM ULICAMA PARIZA: Drugi put ove godine zavijeni u crno (VIDEO)
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA