Najnovije

DODIK "UNIŠTIO" ČEDU: Biograf zemunskog klana i politički šićardžija!

BANJALUKA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da ne može lider LDP-a Čedomir Jovanović, „štetočina srpske politike“, koji je dobio podršku srpskog naroda tek nešto više od jedan odsto, držati lekcije i govoriti drugima šta je put stabilnosti, mira i saradnje u regionu, pa i u BiH.

Dodik - Jovanović (Foto: Jutjub)

„To može neko ko je moralan i normalan, a Jovanović nije ni jedno ni drugo. Jer ovaj biograf zemunskog klana i propali političar svojim javnim istupima protiv Srpske davno se svrstao u red vodećih neprijatelja i zagovornika njenog nestanka“, rekao je Dodik za „Sputnjik“.
Predsednik Srpske je napomenuo da je Jovanović to pokazao i svojim javnim istupom na komemoraciji u Potočarima, gde je kao osvjedočeni srpski neprijatelj dočekan uz sve počasti.
„Tako je ovaj majstor obmane svoj opstanak u politici očigledno vezao za napade na Republiku Srpsku i za manipulaciju zločinom u Srebrenici. On ga na sav glas promoviše kao genocid, pokušavajući tako da odglumi pravednika, jer u tome vidi svoju posljednju šansu da kao političar preživi, ali i osigura egzistenciju preko svojih kako inostranih, tako i sarajevskih mentora, svojski se trudeći da ih impresionira svojim napadima na Srpsku“, kaže Dodik.
Dodik je dodao da Jovanović, „pošto je potrošio pozamašnu tranšu, dobijenu od mentora, za optužbe da je postojbina njegovih roditelja – Republika Srpska ‘genocidna tvorevina’, a kako mu se stranka raspada, jer su ga gotovo svi ostavili i narod na izborima prezreo, ovaj blefer i majstor obmane, preko reči ‘genocid“ pokušava da se vrati na političku scenu, ali i dobije „novu tranšu za nastavak udobnog života“.
„Zato je posegao za svojim proverenim metodom – napadom na Republiku Srpsku i srpski narod, optužujući ih za genocid, što njegovi inostrani mentori izuzetno cene, ali pre svega bogato nagrađuju. Takvih kao što je Čedomir Jovanović, koji bi da sada u miru odrade ono što nisu mogli u ratu, ima poprilično“, istakao je Dodik.
On je napomenuo da su Republika Srpska i svaki čovek u njoj jasno osudili zločin u Srebrenici i založili se da svako ko je počinio zločin treba da odgovara na svim stranama.
„No, Republika Srpska koja je nastala voljom srpskog naroda, takođe je jasno dokazala da je spremna i da odbrani svoju autonomiju od svih nasrtaja, posebno političkih šićardžija kao što je Jovanović“, istakao je Dodik.
Predsednik LDP-a Čedomir Jovanović je jedini političar iz Srbije koji je ove godine prisustvovao u Potočarima obilježavanju 21 godine od stradanja muslimana u Srebrenici.
Jovanović je tom prilikom rekao da je iz prošlogodišnjeg gesta dolaska u Potočare premijer Srbije Aleksandar Vučić izostavio „jasan stav o onome što se desilo u Srebrenici, i to je dodatno iskomplikovalo odnose“, a problematičnim je nazvao i to što ove godine u Potočarima nije bilo nikoga ko predstavlja Republiku Srpsku.
Jovanović se u Potočarima upisao u knjigu žalost, između ostalog, navodeći da će „pod teretom nevinih žrtava Srebrenice Srbija nestati osim ukoliko svoju sreću i mir ne potraži među Bošnjacima kojima su 11. jula srpski zločini i ubistva kroz genocid uzeli sve“.
Izvor: SRNA

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA