Најновије

ЛУКАВ ПЛАН АЛБАНАЦА: Ево због чега је Тачију потребан рат на северу Косова!

Према писању неких медија, премијер лажне државе Косово Хашим Тачи и други „утицајни“ албански политичари у Приштини страхују да нови амерички председник Доналд Трамп могао да дозволи Србији да врати своју војску на Косово.

Хашим Тачи (Фото: Правда)

Колико је реално да се тако нешто догоди, говори председник скупштинског Одбора за КИМ Милован Дрецун који тврди да су то новинарске шпекулације. - Ми немамо ни наговештај будуће Трампове политике према Косову и Метохији, тј. косовском проблему. Дакле, треба сачекати и видети прво шта ће бити са кадровима из администрације Обаме и Клинтонове у Стејт депарменту, да видимо ко ће ту преузети позицију, ко ће бити надлежан за ово подручје, па да се Обама изјасни, па тек онда може да се говори о томе шта може да се деси. Ипак, конкретно за овај случај не треба гајити нереална очекивања од Трампа, у смислу да нам дозволи да вратимо војску – рекао је Дрецун.

Фото: Скриншот

По резолуцији 1244 коју су САД погазиле признањем самопроглашеног Косова је предвиђено да се део наших снага врати за тачно одређене задатке, али то се говори о повратку на Косово и Метохију, а не само на север.
- Без обзира на то, мислим да, што се тиче повратка војске, ради се о очекивањима неких медија, а не о нечему што има неке реалне назнаке. Поставља се питање зашто је онда Тачи покушао да изазове немире на Косову тиме што се супроставио уласку воза на српску територију. - Из овога што је урађено види се да они, Албанци, желе да дестабилизују ситуацију на КиМ када је у питању српски народ, да изврше притисак и политички и економски и безбедносни. Једноставно имају план да овладају севером Косова и да инсталирају тамо своје институције. Мислим да су изазивањем нереда хтели да створе оправдање за једно дуготрајно стационирање специјалних снага и јединице РОСУ на северу Косова и наравно да нереде искористе као оправдање зашто се не реализује ЗСО, зашто нема наставка дијалога - објашњава Дрецун. Шта ће се даље дешавати по питању српског воза, рекао je да на ово питање одговор имају људи из владе који доносе одлуке. - У сваком случају неприхватљиво је за Србију и српски народ на КиМ да неко тако брутално ограничава слободу кретања – закључио је за крај Милован Дрецун. Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА