Najnovije

LUKAV PLAN ALBANACA: Evo zbog čega je Tačiju potreban rat na severu Kosova!

Prema pisanju nekih medija, premijer lažne države Kosovo Hašim Tači i drugi „uticajni“ albanski političari u Prištini strahuju da novi američki predsednik Donald Tramp mogao da dozvoli Srbiji da vrati svoju vojsku na Kosovo.

Hašim Tači (Foto: Pravda)

Koliko je realno da se tako nešto dogodi, govori predsednik skupštinskog Odbora za KIM Milovan Drecun koji tvrdi da su to novinarske špekulacije. - Mi nemamo ni nagoveštaj buduće Trampove politike prema Kosovu i Metohiji, tj. kosovskom problemu. Dakle, treba sačekati i videti prvo šta će biti sa kadrovima iz administracije Obame i Klintonove u Stejt deparmentu, da vidimo ko će tu preuzeti poziciju, ko će biti nadležan za ovo područje, pa da se Obama izjasni, pa tek onda može da se govori o tome šta može da se desi. Ipak, konkretno za ovaj slučaj ne treba gajiti nerealna očekivanja od Trampa, u smislu da nam dozvoli da vratimo vojsku – rekao je Drecun.

Foto: Skrinšot

Po rezoluciji 1244 koju su SAD pogazile priznanjem samoproglašenog Kosova je predviđeno da se deo naših snaga vrati za tačno određene zadatke, ali to se govori o povratku na Kosovo i Metohiju, a ne samo na sever.
- Bez obzira na to, mislim da, što se tiče povratka vojske, radi se o očekivanjima nekih medija, a ne o nečemu što ima neke realne naznake. Postavlja se pitanje zašto je onda Tači pokušao da izazove nemire na Kosovu time što se suprostavio ulasku voza na srpsku teritoriju. - Iz ovoga što je urađeno vidi se da oni, Albanci, žele da destabilizuju situaciju na KiM kada je u pitanju srpski narod, da izvrše pritisak i politički i ekonomski i bezbednosni. Jednostavno imaju plan da ovladaju severom Kosova i da instaliraju tamo svoje institucije. Mislim da su izazivanjem nereda hteli da stvore opravdanje za jedno dugotrajno stacioniranje specijalnih snaga i jedinice ROSU na severu Kosova i naravno da nerede iskoriste kao opravdanje zašto se ne realizuje ZSO, zašto nema nastavka dijaloga - objašnjava Drecun. Šta će se dalje dešavati po pitanju srpskog voza, rekao je da na ovo pitanje odgovor imaju ljudi iz vlade koji donose odluke. - U svakom slučaju neprihvatljivo je za Srbiju i srpski narod na KiM da neko tako brutalno ograničava slobodu kretanja – zaključio je za kraj Milovan Drecun. Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA