Najnovije

SSP: Vučićev propagandista i veštačka inteligencija

BEOGRAD - Vučićev glavni propagandista i vlasnik TV Pink Željko Mitrović nam je ovih dana pokazao kako će vlast zloupotrebljavati veštačku inteligenciju za obračun sa svojim političkim protivnicima, saopštila je danas Stranka slobode i pravde.
Željko Mitrović - u elementu! (Foto: Skrinšot)

Željko Mitrović - u elementu! (Foto: Skrinšot)

SSP je reagovao na spot koji je Mitrović objavio, a u kojem su glavni akteri Dragan Đilas i Marinika Tepić. 

U saopštenju SSP se kaže da je Mitrović najpre 7. avgusta 2023. na društvenoj mreži Tviter, a zatim i na Tv Pink, objavio montirani prikaz potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić, koristeći njen lik i video sekvencu iz gostovanja u emisiji “Utisak nedelje”, ali uz simulaciju njenog glasa sa umetnutim izmišljenim rečenicama koje lažno prikazuju kako se ruga i na uvredljiv način govori o kolegama iz opozicije. To isto otprilike je uradio i sa likom Dragana Đilasa.

„Pet dana kasnije, 12. avgusta, Mitrović objavljuje na isti način montiran prikaz predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa iz “Utiska nedelje”, kojim ga svesno i sa namerom prikazuje kao bezobzirnog, bahatog i nasilnog čoveka, koji vređa svoje kolege. Mitrović je ove prikaze emitovao i na svojoj televiziji Pink u udarnim terminima, uz najavu da je to njegov lični “autorski projekat”, navodi se u saopštenju.

„Čak i ako se Mitrović pokušava sakriti iza najave “zabavno-satiričnog formata” i da su “svi događaj i sadržaj izmišljeni”, oni su pripremljeni na taj način da su lica, glas i izgovor u potpunosti izjednačeni sa autentičnim, da bi na taj način Mitrović izazvao zabunu kod gledalaca, obmanuo ih i sa namerom stvorio sliku da su ovi prikazi Đilasa i Tepićeve autentični. Naravno da nije slučajno izabrao dvoje lidera najjače opozicione stranke, umesto na primer direktora BIA Aleksandra Vulina kako priča o svom branju paradajza na “Jovanjici”, Gašića kako se priprema likvidacija inspektora koji su otkrili “Jovanjicu” ili Vučića kako daje naloge o rušenju u Savamaloj“, kaže se u saopštenju SSP-a.

„Vučić i njegovi propagandisti veruju u projekat moć bez odgovornosti. Željko Mitrović se uz podršku vlasti sakriva iza navodne satire, a u suštini je jasno da se iza ovih snimaka, napravljenih uz pomoć veštačke inteligencije, kriju laž i obmanjivanje građana“, kaže se u saopštenju SSP-a.

Pročitajte OVDE šta je Vučić rekao o “trećem polu”

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA