Najnovije

Moskva poručila Japancima: Zaboravite „severne teritorije” – Kurili ostaju u Rusiji

Moskva je spremna za obnavljanje pregovora s Tokijom o zaključenju mirovnog sporazuma, ali ne vodi niti namerava da vodi dijalog na temu Kurilskih ostrva, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova RF.
Kurili ostaju u Rusiji (Foto: panoramio.com)

Kurili ostaju u Rusiji (Foto: panoramio.com)

„Ne vodimo nikakav dijalog s Tokijom o „kurilskom problemu”. To pitanje je rešeno pre 70 godina: južni Kurili su pripali našoj zemlji legalno posle Drugog svetskog rata. Suverenitet i nadležnost Rusije nad njima ne podležu sumnji” - rekao je u intervjuu agenciji „Interfaks” zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Igor Morgulov. On je tako prokomentarisao izjavu japanskog premijera Šinza Abea o važnosti rešavanja pitanja pripadnosti „severnih teritorija” i zaključenja mirovnog sporazuma, koja je usledila nakon što je Tokio izrazio nezadovoljstvo posetom ruskog premijera Dmitrija Medvedeva ostrvu Iturup. Abe je istakao: „Mi smo spremni za konstruktivan nastavak pregovora o mirovnom sporazumu, naravno, uz razumevanje da napore na traženju uzajamno prihvatljivog rešenja ovog problema treba da ulažu obe strane u svetlu širokog postupnog razvoja japansko-ruske saradnje u svim sferama”.
Pročitajte još:SLOVENSKO BRATSTVO PROTIV EKSTREMIZMA: Prva zajednička vežba desantnih jedinica iz Rusije, Srbije i Belorusije!Naftom ruše Putina, on uzvraća udarac
Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA