Najnovije

MIGRANTE ODNELO MORE: 33 troje utopljeno - petoro dece

ANKARA - Najmanje 33 izbeglice su se utopile, dok je 75 spaseno kada je njihov brod potonuo u Egejskom moru dok su pokušavali da stignu iz Turske u Grčku, javio je Rojters pozivajući se na tursku novinsku agenciju Dogan.
Prizor sa jednog od migrantskih putešestvija (Foto: JuTjub)

Prizor sa jednog od migrantskih putešestvija (Foto: JuTjub)

Pripadnici turske obalske straže nastavljaju potragu za nastardalima, jer se još ne zna koliko se ljudi nalazilo na brodu. "Najmanje 33 osobe su nastradale i bojim se da bi taj broj mogao da bude i veći", izjavio je gradonačlenik Ajvadžika Mehmet Unal Sahin za SiEnEn Turk njuz. Turska privatna novinska agencija Dogan je ranije javila da je među natradalima najmenje petoro dece. Izbeglice su krenule iz provincije Čanakle, iz Ajvadžika najverovatnije prema grčkom ostrvu Lezbos. U Turskoj se nalazi 2,2 miliona izbeglica iz Sirije, a prema podacima Organizacije za migracije Ujedinjenih nacija, više od milion izbeglica stiglo je u Evropu morskim putem. Više od milion izbeglica stiglo je kopnenim ili morskim putem u Tursku prošle godine, od čega je 3.600 preminulo na tom putu ili se vode kao nestali.
Pročitajte još:MOĆNI TU-22 U AKCIJI: Pogledajte kako „sipa“ bombe po džihadistima! (VIDEO)OBJASNILA: Evo šta je Zaharova rekla o „približavanju Rusiji“
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA