Najnovije

BRITANIJA U PANICI: Šef tajne službe upozorio da džihadisti planiraju napade i masovna ubistva

Islamska država planira terorističke napade u Velikoj Britaniji, a moguće su masovne žrtve, upozorio je šef obaveštajne službe MI5, prenosi londonski Telegraf.
DŽihadisti (Foto: tvzvezda.ru)

DŽihadisti (Foto: tvzvezda.ru)

Endrju Parker, generalni direktor ove bezbednosne agencije, rekao je da su najveća opasnost “domaći” džihadisti, rođeni u Britaniji, koji žele da doprinesu borbi ID. On je prvi put javno priznao i da je MI5 morao da izvrši hakerske napade na mreže koje koriste džihadisti, kako bi srušio njihove kanale komunikacije. Govoreći na godišnjoj konferenciji o bezbednosti, on je rekao da je trenutni nivo opasnosti najveći koje je on video u svojoj karijeri koja traje 32 godine. U poslednjih 12 meseci agencija je, kako je rekao, sprečila šest terorističkih napada u Velikoj Britaniji i još sedam u inostranstvu. – Četiri petine naših ljudi su angažovani na zaustavljanju terorističkih napada, a najveća opasnost dolazi od ID. Više od 750 ekstremista iz naše zemlje su putovali u Siriju, i opasnost je sve veća. Znamo za zavere u Britaniji koje organizuju teroristi iz Sirije, inspirisani ID-om – rekao je Parker. Domaći “džihadisti” se radikalizuju, kako je rekao, preko interneta, propagandom ID, i mogućnost da neko od njih izazove masakr je velika. – Sve ovo znači da se danas susrećemo sa opasnošću kakvu nikad pre u mojoj karijeri nisam video – ponovio je Parker.
Pročitajte još:Putin kreće u ofanzivu, ali ovaj put ne u SirijiNa kakav vojni sporazum sa Rusijom će se usuditi Vučić, hoće li smeti da traži S-300?RUSKI LETEĆI TENK: Ovog „krokodila“ se najviše plaše islamisti (VIDEO)
Izvor: Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA