Najnovije

SPREMNE VELIKE PROMENE: Rotiraju se ministri, koplja se lome oko BIA

BEOGRAD - Spremaju se velike promene u Vladi Srbije! Mnogi ministri će „leteti“ iz svojih fotelja, a u Vladu prema najavama premijera Aleksandra Vučića ulazi „sveža krv“.

Još je neizvesno ko će položiti zakletvu kao ministar (Foto: Jutjub)

Sasvim je izvesno da Nikola Selaković neće u novom sazivu više biti ministar pravde, jer se sprema za još odgovorniju funkciju u državi, a kao njegov naslednik pominje se Miloš Vučević, aktuelni gradonačelnik Novog Sada, koji bi bio osveženje u Nemanjinoj 11!

- Selaković će sigurno dobiti mnogo „jaču“ poziciju u državi, nego što je to mesto ministra pravde. On je to svojim rezultatima na mestu ministra i zaslužio, ali poslednju reč daće premijer Vučić - kaže izvor iz Vlade Srbije. NJegov potencijalni naslednik nije želeo da komentariše saznanja.

- Miloš je ime koje ozbiljno figurira za jedno od mesta u Vladi Srbije, ali i ovde će glavnu reč dati premijer Vučić - kaže izvor.

Prema rečima sagovornika, Selakoviću za sada nije nuđeno mesto šefa BIA, ali se očekuje da dobije ponudu koja se ne odbija.

Lider Srpske napredne stranke odmah je po objavljivanju prvih izbornih rezultata, a kada je postalo jasno da su naprednjaci ti koji će formirati novu srpsku vladu, najavio krupne promene u svom kabinetu, a Vučić je već počeo da sprovodi svoje reči u delo.

- Neki ljudi će nastaviti da rade svoj posao, a mnogi neće. Neki su radili dobro, drugi nisu, ali je uvek dobro da imate „svežu krv“. Krenuo je u ozbiljnu rekonstrukciju svog kabineta. Kao što je i najavljeno, mnogi ministri napustiće fotelje, a za sada najviše se lome koplja oko imena prvog čoveka BIA, gde za sada kao glavni kandidat figurira čovek iz struke, Marko Parezanović - kaže dobro obavešten sagovornik.

Parezanović, koji se pominje kao kandidat za mesto prvog čoveka BIA, važi za ime koje dolazi iz struke, dobro poznaje čitav sistem i zato ga premijer vidi kao idealno rešenje za ovu poziciju.

Premijer Aleksandar Vučić najavio je krupne promene u Vladi Srbije i čak šest novih ministara. Kako uveliko prenose mediji u svojim dosadašnjim foteljama neće sedeti Snežana Bošković Bogosavljević, Aleksandar Antić, Velimir Ilić, Ivan Tasovac i Srđan Verbić, a kao nova imena na ministarskim mestima pojavljuju se Branislav Nedimović (poljoprivreda), predsednik nemačkog „Maršalovog fonda“ Ivan Vejvoda (diplomatija), proslavljeni glumac Miki Manojlović (kultura), direktor Matematičke gimnazije Srđan Ognjanović (prosveta), selektor reprezentacije Srbije u tenisu Bogdan Obradović (omladina i sport)... Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA