Najnovije

ŽELE DA RUŠE NATO I VUČIĆA: Zavetnici okupljaju patriotske snage sutra u Beogradu (VIDEO)

Srpski sabor Zavetnici pozvao je sve patriotske snage na okupljanje 27.marta u 14 časova na Trgu Republike na protestu protiv približavanja Srbije NATO paktu. Zavetnici koji su već organizovali niz masovnih protesta protiv NATO pakta najavili su i protestnu šetnju do zgrade RTS-a zbog njihovog ćutanja o anti-NATO kampanji.

Anti-NATO akcija (Foto: Zavetnici)

- U odsudnim trenucima za opstanak države i naroda, neophodno je da pokažemo jedinstvo i sve partijske i političke podele ostavimo po stranii i pokažemo da nam je Srbija na prvom mestu. Pozivamo sve patriotske stranke i pokrete koji u svojim programskim načelima ne pristaju na saradnju Srbije sa NATO paktom! Srpski sabor Zavetnici formalni je organizator skupa ali ovo nije prilika za skupljanje političkih poena i zbog toga su na skupu dobrodošli svi kao ravnopravni učesnici koji ne žele pretvaranje Srbije u NATO koloniju! - saopštio je Srpski sabor Zavetnici.
Portparol Zavetnika, Milica Đurđević najavljuje šetnju do zgrade RTS, gde će zahtevati prostor u nacionalnom dnevniku kako bi većinska Srbija konačno dobila mogućnost da objasni svoje stavove i javno zatraži raspisivanje referenduma o saradnji sa NATO.

- Nećemo se povući dok javni servis, koji je postao televizija u službi NATO propagande, ne omogući da se čuje glas naroda koji je ustao protiv okupacije. Ako su oni zaboravili svoje stradale kolege, mi nismo - poručila je Đurđevićeva.
Ona je takođe istakla da su skup podržale i brojne javne ličnosti, među kojima su Bora Đorđević, glumac Nenad Maričić, reditelj Božidar Zečević i mnogi drugi.
Protest će početi koncertom Srbskih pravoslavnih pojaca, najavljuju organizatori.
Na predhodnom anti-NATO skupu koji su Zavetnici organizovali u Beogradu učestvovalo je oko 15.000 ljudi. Masovno je bio posećen i skup te organizacije u Novom Sadu sa kog je pozvano na rušenje vlasti Aleksandra Vučića. Izvor: Pravda/Srbin.info

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA