Najnovije

POČELE PRIPREME: 9. januar - Dan Republike Srpske! (VIDEO)

Uprkos žestokim razmimoilaženjima vlasti i opozicije u Srpskoj, po pitanju Dana Republike vlada jedinstven stav.

Dan Republike Srpske (Ilustracija: RTRS)

Srpska će slaviti svoj dan bez obzira na odluke Ustavnog suda BiH, jer na to imamo pravo, poruke su srpskih političara u proteklih nekoliko meseci. Uprkos stalnim napadima iz Federacije, Republika Srpska neće se odreći svog dana, jasni su stavovi svih stranaka iz Srpske. Sve je spremno za obeležavanje 25 godina od nastanka, a to pokazuje i slika iz glavnog grada. Banjaluka je okićena zastavama Srpske. Zastve su postavljene na centralnom gradskom trgu i duž glavnih saobraćajnica. Predviđeni su tradicionalni prijemi predstavnika zakonodavnih i izvršnih organa i institucija Republike Srpske, pravosudnih organa, predstavnika Republike Srpske u zajedničkim organima Bosne i Hercegovine, predstavnika verskih zajednica, kulturnih i naučnih radnika, predstavnika boračkih organizacija, sportista, studenata, nagrađenih učenika i medija.
U okviru obeležavanja Dana Republike Srpske biće položeni venci na spomenike palim borcima Vojske Republike Srpske i borcima NOR-a, na Spomen kosturnicu, Spomeniku banjalučkim bebama, kao i polaganje venaca na spomen-obeležju bivšeg predsednika Republike Srpske dr Milana Jelića. Svečana akademija povodom Dana Republike Srpske biće održana 9. januara u sportskoj dvorani "Borik". Na Dan Republike biće organizovana i parada policijskih snaga, a kako je naglasio ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Likač, ovakva parada do sada nije viđena u Srpskoj.
"Ovo je jedan veliki izazov za policiju koja će biti uključena u paradu, ali će je i obezbeđivati, kao i sva druga dešavanja povodom 9. januara", rekao je Lukač. Na obeležavanje Dana Republike Srpske svoj dolazak je potvrdio predsednik Srbije Tomislav Nikolić i više ministara iz Vlade Srbije.  Izvor: RTRS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA