Najnovije

Tadićevi za Srebrenicu, a protiv Ratka Mladića!

BEOGRAD - Nova demokratska stranka odala je poštu svim žrtvama zločina u Srebrenici i izrazila solidarnost sa porodicama stradalih, istovremeno osudivši postavljanje plakata sa likom haškog optuženika Ratka Mladića u Beogradu na kojima piše "Đenerale, hvala ti za Srebrenicu!".
Boris Tadić (Foto: JuTjub)

Boris Tadić (Foto: JuTjub)

"Priznanjem zločina iz prošlosti i poštovanjem žrtava tih zločina činimo da nas sećanja na neslavne prizore naše prošlosti ne razdvajaju nego spajaju u budućnosti. To podrazumeva i priznanje zločina od strane svih država i pojedinaca koji su ih činili", izjavio je lider NDS Boris Tadić, navodi se u saopštenju. Prema njegovim rečima, ispunjavanjem obaveza prema Haškom tribunalu Srbija nije samo ostvarila uslov na putu ka članstvu u EU već i pokazala jasnu želju da preuzme odgovornost za prošlost, zarad mirnog suživota budućih generacija u čitavom regionu.
U saopštenju se ističe da je Tadić, posetom Srebrenici i izvinjenjem koje je uputio dok je bio predsednik Srbije, dao primer solidarnosti, tolerancije i prihvatanja odgovornosti za zločine počinjene u prošlosti, uz nadu da će budućnost regiona kreirati politika pomirenja, a ne politika podela.
Dan sećanja na žrtve zločina u Srebrenici je i dan kada je sećanje opomena da se takav zločin više nikada ne ponovi, saopštila je NDS. Pročitajte još:A SAD I ZVANIČNO: Uslov za EU – potpuno odricanje od Kosova! NDS i njen lider su takođe oštro osudili postavljanje plakata u Beogradu na kojima piše- "Đenerale hvala ti za Srebrenicu“, upozoravajući da takvi istupi ugrožavaju sve što je do sada postignuto regionalnom politikom pomirenja i pokazatelj su oživljavanja politike koja je i dovela do zločina kakav je na današnji dan pre devetnaest godina bio u Srebrenici. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

MIŠA ĐURKOVIĆ: Klan

U nedelju se održavaju lokalni izbori u nizu gradova, od kojih će možda zanimljivo biti u Ni...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA