Najnovije

FICO PORUČIO KIJEVU: Možete u EU, ali ne i u NATO

Slovački premijer Robert Fico posetio je Ukrajinu i izjavio da potvrđuje podršku nastojanju Kijeva da se pridruži Evropskoj uniji, ali je rekao da postoje razlike oko političkih pitanja, uključujući pristupanje Ukrajine NATO-u.

Fico, koji je izabran prošle godine nakon što je otvoreno apelovao na prorusko raspoloženje u svojoj zemlji, sastao se sa ukrajinskim premijerom Denisom Šmihalom u gradu Užgorodu na zapadu Ukrajine, prenosi Rojters.

"Želim da se lično zahvalim premijeru Šmihalu na razmeni različitih mišljenja u konstruktivnoj i prijateljskoj atmosferi", rekao je Fico u video-obraćanju koje je objavio njegov kabinet nakon sastanka sa ukrajinskim premijerom.

Ponovio je da ne veruje u vojno rešenje sukoba u Ukrajini i pozdravio je mirovni plan koji je predložio ukrajinski predsednik Zelenski, iako ga je nazvao nerealnim.

Fico je ponovio da podržava napore Ukrajine da se pridruži EU i naglasio da se protivi ukrajinskoj težnji da pristupi NATO-u, rekavši da bi uložio veto ukoliko bi se o pitanju ukrajinskog članstva u Severnoatlantskoj alijansi glasalo dok je on na funkciji premijera u Slovačkoj.

Pročitajte OVDE o borbama na Donjeckom pravcu fronta

Izvor: RTS 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA