Najnovije

SLUTI NA PREGOVORE: Rusko "njet", šta su crvene linije?

NATO se kreće ka granicama Rusije, a to ne može da ne izazove zabrinutost i ne može da ostane bez odgovora, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Upravo se NATO stalno pomera sa svojom vojnom infrastrukturom prema našoj granici, a mi se ne krećemo u pravcu infrastrukture NATO-a“, rekao je Peskov novinarima, uz napomenu da Rusija mora reagovati kako bi zaštitila svoju bezbednost.

Prema njegovim rečima, NATO istupa protiv Rusije otvoreno, saopštavajući da će formirati „vojni Šengen“ kojim povećava napetost u Evropi.

DOSTA VIŠE SA ŠIPTARSKIM ZAHTEVIMA! Prihvatanje francusko-nemačkog plana ne bi stalo na priznanju nezavisnosti tzv Kosova

„Alijansa je uvek smatrala našu zemlju takozvanim uslovnim protivnikom, sada je vidi kao očiglednog protivnika, otvoreno. A to nije ništa drugo nego stvaranje napetosti u Evropi i to ima svoje posledice“, rekao je Peskov i upozorio na to da se u Evropi zanemaruju činjenicu da je princip nedeljivosti bezbednosti nepromenljiv.
Jedan od generala NATO-a izjavio je ranije da je neophodno stvoriti „vojni Šengen“, odnosno zonu za slobodni prolazak vojske Alijanse. Prema njegovim rečima, snage NATO-a nailaze na poteškoće usled nacionalnih propisa o kretanju vojnika i municije.

Izvor: Sputnik.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA