Najnovije

Šarović: Kao što je Dodik tražio, tako i Srbija mora da traži veto!

BEOGRAD - Srpska radikalna stranka zahteva od Vlade Republike Srbije i od Ministarstva inostranih poslova Republike Srbije da zvanično i formalno zatraže od Ruske Federacije da u Savetu bezbednosti uloži veto na predlog britanske rezolucije o navodnom genocidu u Srebrenici.
Šarović (Foto: SRS)

Šarović (Foto: SRS)

„Upozoravali smo da je isključivi cilj donošenja te rezolucije da se nametne kolektivna krivica srpskom narodu, da buduće generacije koje će odrastati u Srbiji nose žig genocidnog naroda i da se u budućnosti Republika Srbija natera da u svoje obrazovne programe unese odrednice o tome da je srpski narod počinio najstrašniji zločin i najstrašniji genocid u XX veku,“ rekao je Nemanja Šarović na današnjoj konferenciji za novinare i dodao: „Vlada Republike Srbije se ne sme igrati i sedeti na dve stolice. Veto jeste i može biti jedini odgovor, i kao što su Vlada Republike Srpske i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik zvanično zatražili od Ruske Federacije da se uloži veto, to isto mora učiniti i Republika Srbija“.
Pročitajte još:REFERENDUM U SRPSKOJ: Stranci protiv DodikaNikolić: Nadam se da nećemo prodati Telekom
Srpska radikalna stranka još jednom upozorava Aleksandra Vučića da ni po koju cenu ne sme otići u Srebrenicu, niti sme da podlegne pritiscima Angele Merkel. Ni Hrvatska ni BiH ne žele istinsko pomirenje, već će nastaviti da veličaju svoje zlikovce i da slave svoje zločinačke akcije. Tako se Hrvatska sprema da proslavi godišnjicu Bljeska i Oluje. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA