Najnovije

DŽIHADSTI ZARATILI NA FRONTU: Sirijska vojska grabi kroz posrnulu odbranu na severu Hame! (VIDEO/MAPA)

Sirijska armija i Snage nacionalne odbrane pokrenuli su juče na severu provincije Hama snažnu kontraofanzivu na koaliciju pobunjenočko-terorističkih grupacija Slobodne sirijske armije (FSA), Ahrar al Šama, DŽund al Akse i Nusra fronta (sada DŽebhat Fatah al Šam).

Bombardovanje u Hami (Foto: JuTjub)

Odličnu priliku za napad sirijskim jedinicama pružio je žestok međusobni oružani sukob džihadista DŽund al Akse i Ahrar al Šama na jugu provincije Idlib u kom je, između ostalih, poginulo ili od suprotne strane zarobljeno, čak i nekoliko džihadističkih komandanata. Štaviše, iako se nisu direktno priključili sukobima, ostale grupacije, kao i frakcije među njima, izjasnile su svoju podršku jednoj ili drugoj strani, što je produbilo podeljenost džihadista na frontu. FSA, koja je i sama koalicija velikog broja džihadističkih grupa, objavila je danas nekoliko snimaka sa odbrambenih linija na frontu, kojima verovatno eli da pokaže da su i dalje u stanju da organizuju odbranu.
Ipak, u pometnji u kojoj su se našli redovi "pobunjenika" koje podržavaju zapadne sile, sirijskim jedinicama nije bilo teško da za manje od 24 sata povrate veliki deo teritorija koje su izgubile tokom iznenadne ofanzive u ovom delu centralne Sirije. Sirijska armija i njeni saveznici za sada se ne zaustavljaju, a u nezadrživom naletu konstantno dolaze informacije o novom oslobođenom selu u ovoj oblasti, a sirijska avijacija već je počela bombardovanje terorističkih postrojenja dublje unutar teritorije pod njihovom kontrolom.
Na prvoj mapi možete da vidite oblast koju je Sirijska armija preuzela tokom prethodnog dana i noći.
Click to see the full-size map

Na ovoj mapi mižete da vidite današnji napredak Asadovih jedinica i širinu fronta koji su pokrenuli.
Click to see the full-size map

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA