Najnovije

DARKO MLADIĆ U POSETI OCU U HAGU: Ratko pobeđuje stražare u šahu i gaji suncokret

- Bolje mu je. Terapija koju su mu propisali naši lekari dala je rezultate, mada mu se rukopis ponovo pokvario, tako da ne stiže da odgovori na sva pisma koja dobija u Hagu - opisuje Darko Mladić susret sa ocem Ratkom, koga je posetio pre tri dana.

Ratko Mladić (Foto: Pravda)

Kako navodi, u ovom trenutku se čeka da tužilaštvo odgovori na žalbu odbrane, nakon čega će odbrana imati 15 dana da reaguje na odgovor. U međuvremenu, general vreme prekraćuje šahom, ali ono što ga je najviše obradovalo jeste to što je unuci mogao da pokloni semenke suncokreta.

- Pošto zna koliko moja ćerka, njegova unuka, voli suncokret, zasadio je nekoliko suncokreta tamo gde je zatočenicima u Hagu dozvoljeno da šetaju i taman je sada sazreo tako da je mogao unuci da pokloni semenke. On voli da uzgaja stvari, a da je sada na slobodi, verujem da bi se pre svega bavio pčelarstvom - navodi Darko Mladić.

Kada je u pitanju borba na 64 polja, Ratko često igra šah sa Radovanom, ali i sa stražarima.

- Pričao mi je u šali kako ih eto “i sa pola mozga dobija bez problema u šahu”, tako da mu oni i nisu neki protivnici, pa više voli da igra sa Radovanom - kaže sin Ratka Mladića i dodaje da njegov otac u potpunosti podržava odluke Narodne skupštine Republike Srpske u vezi sa odbacivanjem izveštaja o Srebrenici iz 2004. godine.

- U svakom slučaju, odlično je da je ta jednostrana i pogrešna odluka, koja je doneta pod pritiskom, povučena i da se ušlo u proces utvrđivanja istine o tim događajima, kakva god ona bila. On smatra da se do pomorenja u regionu može doći samo kroz istinu, a ne da jedna strana ima ekskluzivno pravo na ulogu žrtve, a druga na ulogu agresora.

Pročitajte OVDE šta je Vojislav Šešelj brutalno napisao o Ananu povodom njegove smrti.

Izvor: Alo!

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Laži kao povod za bombardovanje SRJ nemački dokumentarac.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Najnovije vesti - PRAVDA

Urbancube