Najnovije

ODUŠEVLJENI ZBOG VRAĆANJA VOJNOG ROKA: Desničari traže brže sprovođenje i retroaktivnu vojnu obuku 

Srpska desnica, koja okuplja 15 rodoljubivih organizacija i pokreta, sa oduševljenjem je podržala inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića o vraćanju obaveznog služenja vojnog roka. Srpska desnica, za razliku od predsednika Vučića, smatra da ne treba čekati 2020. ili 2021. godinu već da to počne da se primenjuje od naredne godine.

Članovi Srpske desnice na Cerskom maršu (Foto: SD)

- Nakon inicijative predsednika Srbije o vraćanju obaveznog služćenja vojnog zovu me iz svih odbora Srpske desnice i traže da to počne da se primenjuje što pre. Zato tražimo da se obavezno služenje vojnog roka vrati već od naredne, 2019. godine, jer su mladi u Srbiji nestrpljivi da što pre služe svojoj zemlji - kaže predsednik Srpske desnice Miša Vacić.

Vacić traži da država omogući vojnu obuku i generacijama koje su, zbog odluke bivše vlasti da 2011. ukinu obavezan vojni rok, uskraćene da služe svojoj zemlji i da dobiju obuku za odbranu otadžbine.

- Za ovih osam godina nekoliko generacija mladih rodoljuba ukraćeno je za pravo da kao vojnici služe svojoj državi i narodu. Zato Srpska desnica zahteva od predsednika Srbije, Vlade Srbije i Ministarstva odbrane da se i njima omogući da prođu vojnu obuku i budu osposobljeni da brane otadžbinu. Mislim da je nužno da se i njima, makar u nekom skraćenm vremenu, omogući vojna obuka kako bi mogli da se stave na raspolaganje Srbiji ako to bude potrebno - Objašnjava Vacić.

On je rekao da je ukidanje obaveznog služenja vojnog roga velika sramota bivše “žute” vlasti i da je to pogoršalo bezbednost zemlje. Vacić je rekao da mladi u Srbiji žele da služe vojni rok po uzoru na svoje slavne pretke.

Srpska desnica na obeležavanju godišice otmice novinara na KiM, više o tome pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

U Crnoj Gori uvedeno vanredno stanje! - Velimir Eraković 

 

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Cerski marš 2018.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Najnovije vesti - PRAVDA