Najnovije

"Vučićeva poruka koja je u govoru poslata je šizofrena"

U govoru u Kosovskoj Mitrovici predsednik Srbije nije rekao ništa novo, ocenio je narodni poslanik i politički analitičar Đorđe Vukadinović. Zoran Panović je rekao da je poruka Vučića u govoru kontradiktorna, ali da njegovi birači to ne uočavaju.

Vučić (Foto: Jutjub)

“On zaista nije rekao ništa novo, toga je izgleda i svestan, pa je zato i rekao u govoru da će ga protivnici kritikovati kako ništa nije rekao. On je rekao ništa, ali je to rekao na poetičniji način, malo upakovan, u odnosu na prethodne dane”, kazao je Vukadinović u programu N1.

Vučić je u govoru poslao dvostruku poruku, kakve uvek šalje, kaže Vukadinović, očigledno tendenciozno.

“Mislim da je na delu pokušaj da se politikom Čedomira Jovanovića i LDP i sačuvaju glasači Miloševića i Šešelja”, kazao je.

Poruka koja je u govoru poslata je šizofrena, ali ona će možda ipak biti uspešna.

“Govor je imao retoričke oblande kneza Lazara, pohvale Miloševiću, oblande Draškovićevske, a poruke LPD-ovske”, kaže Vukadinović, nazivajući tu poruku šizoidnom.

Jučerašnji govor predstavlja i nagoveštaj odlaganja rešenja kosovskog pitanja, smatra on.

Panović: Pokušaji Vučića da od SNS napravi LDP

Zoran Panović je rekao da je poruka Vučića u govoru kontradiktorna, ali da njegovi birači to ne uočavaju.

“Vučić cinculira i pazi da ne povredi nacionalističko biračko teleo koje je stalno u reviziji 90 godina, i ono što je jako loše je da kao da se toga nismo oslobodili”, rekao je Panović.

On je ocenio da Vučić stalno pokušava da od SNS napravi LDP. “To njegovi birači ne uočavaju. On može da vodi kontradiktornu politiku, a da birači to ne primete. To je velika politička veština koja je neosporna”, dodaje.

Gosti N1 su ocenili da je govor više lep, nego što će ući u zbirke, jer nema sadrzaja, ali da je čak i u tom govoru opozicija “potkačena”.

Vučić citira plejadu misilaca od Pekića do Nikolaja, kaže Panović i dodaj, da uz propagandu s druge strane, to pravi prostor koji se neurotizuje i fatalne podele u društvu.

“Zapravo i u tom lepom govoru čuo se sijaset optužbi, oprao je ruke i krivicu za Kosovo podelio na kneza Lazara, Miloševica i opoziciju, samo je zaboravio da pomene briselski sprazum kojim je predao institucije na Kosovu”, kazao je Vukadinović.

Dodaje da Vučić s jedne strane priča o jedinstvu, a posle toga odmah napada “zlu opoziciju, koja je inače šaka jada i jedva preživljava politički”.

“To je providan manevar, nekorektan, ako pretendujete da držite istorijski govor. To je bio antigazimestanski govor upakovan u patriotsko i gazimenstansko ruho, ali i vrsta samokritike”, zaključio je Vukadinović.

Britanija objavila rat Putinu, oduzima imovinu ruskim oligarsima! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: N1

Bonus video

 

Francuska izgubila kontrolu nad 800 naselja na svojoj teritoriji, čak i nad delovima Pariza – Dušan Gujaničić

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

Najnovije vesti - PRAVDA

Urbancube