Najnovije

BUGARI SE PRAVDAJU, KAŽU DA SRBIJA BLEFIRA: Trebali smo da obavestimo NATO o prolasku S-400, ali pravila kažu da...

Ministar odbrane Bugarske Krasimir Karakačanov trebalo je da obavesti NATO o planovima da će dati dozvolu Rusiji da transportuje S-400 u Srbiju preko Bugarske, rekao je bivši ministar odbrane Bugarske Nikolaj Nenčev.

S-400 (Foto: Jutjub)

On je rekao da žali, jer pravila Alijanse ne predviđaju takve obaveze. Prema njegovom mišljenju, aktuelni ministar nije raspolagao svim detaljima o prevozu ruskog sistema — koliko dugo će se sistemi nalaziti u Srbiji i za šta će se biti upotrebljeni.

„Da sam ja bio na mestu ministra Karakačanova, definitivno bih tražio više informacija (o letu). I bar bih obavestio naše partnere o tome“, rekao je Nenčev za kanal „TV plus“.

Nenčev je takođe podsetio da on nije dao dozvolu ruskim avionima da prelete njegovu zemlju na putu za Siriju, kada je bio na čelu Ministarstva odbrane Bugarske.

„Bilo je pretnji, ali avioni ipak nisu preleteli“, dodao je on.

Bivši ministar odbrane smatra da, ako S-400 ostanu u Srbiji, to će prouzrokovati ozbiljnu neravnotežu u regionu. Takođe je istakao da nema informacija o tome da će Srbija dobiti sisteme S-400, tako da ga to pitanje za sad ne uznemirava.

Nenčev je ocenio da Srbija blefira NATO sa S-400.

„On (Aleksandar Vučić) je to činio više puta, dobio je nekoliko aviona besplatno — MiG-29 i dodatno oružje, tako da će on do poslednjeg koketirati sa Putinom, jer mu je potreban faktor koji bi u jednom ili drugom obliku održavao neku ravnotežu u regionu. Štaviše, mi spremno očekujemo ulazak Severne Makedonije i dela balkanskih zemalja u NATO i EU“, zaključio je Nenčev.

Pročitajte OVDE  ko je to Trampu zabio nož u leđa.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA