Najnovije

NASTAVLJENI PROTESTI ŠIROM SRBIJE: Opozicija iz Novog Sada poručila - Ovo je oproštajna turneja Vođe i SNS-a! (VIDEO)

Danas se nastavljaju protesti "Jedan od pet miliona". Protesti se večeras nastavljaju u Novom Sadu, Nišu, Boru, Čačku, Šapcu, Vranju… Prema dostupnim podacima u 50 gradova Srbije su u proteklih dva meseca održane protestne šetnje, a od toga u oko 30 se održavaju redovno jednom nedeljno.

Protest u Novom Sadu (Foto: Jutjub)

Novi Sad: Četvrti protest posvećen medijima

“Okupljate se ovde već nedeljama, kao i Beograđani, kao i građani preko 50 gradova širom zemlje u svojim mestima, i dok je predsednik Srpske napredne stranke krenuo u svoju oproštajnu turneju, svi mi koji želimo slobodno i pravedno društvo, krenuli smo u pobedonosnu! Danas smo svedoci kako neke naše nazovi kolege lažu svoje građane za račun Vođe i vređaju i blate sve one koji se usude da tom Vođi javno upute reči kritike. Danas smo svedoci kako iz javnih budžeta na milione evra odlaze preko nameštenih konkursa za sufinansiranje medijskih sadržaja u džepove sumnjivih tipova koji su se dočepali vlasništva u medijima, a svedoci smo i kako se milioni evra prebacuju samo podobnim medijima za reklamiranje državnih firmi.”

Ovim rečima novinar Željko Bodrožić otpočeo je svoje obraćanje učesnicima četvrtog protesta “1 od 5 miliona – Stop krvavim košuljama” koji je počeo u 18 časova na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta. Učesnici skupa svojim današnjim okupljanjem u centru Novog Sada ustaju u odbranu slobode medija. U skladu sa glavnom temom protesta, na Pozorišnom trgu nakon Željka Bodrožića govore novinarke Branislava Opranović i Gordana Suša.

Građani će posle skupa krenuti u šetnju gradskim ulicama. Kolona će sa Pozorišnog trga krenuti Uspenskom i ulicama Jovana Subotića i Vojvode Bojovića, posle čega će skrenuti u Bulevar kralja Petra Prvog pa u Bulevar oslobođenja. Kod Futoške pijace protesna kolona će skrenuti u Jevrejsku ulicu, a zatim završiti šetnju na istom mestu sa kojeg je i krenula.

“S druge strane imate novinare koji žele da rade svoj posao kako nalaže Kodeks, a koji su izuzeti iz svake vrste pomoći, koji nemaju ni oglase ni reklame, i što je najgore, nemaju ni pravu zaštitu od državnih organa kada se nađu na meti nasilnika i ubica. Poštovani prijatelji, da bi građani bili slobodni u nekoj državi i društvu, jedan od najvažnijih preduslova je da postoje slobodni mediji i slobodni novinari u njima. Zato je stvaranje uslova za postojanje slobodnih medija i nesmetan rad slobodnih novinarskih profesionalaca jedan od najvažnijih ciljeva ovog protesta koji mora biti ispunjen kada lažni car abdicira i pobegne svojim letećim automobilom negde na Istok - poručio je Opranović okupljenim građanima.

Američki ambasadori nastavljaju da prisiljavaju Srbiju. Pogledajte OVDE o čemu se radi.

Izvor: Danas

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Prethodni građanski protesti “1 od 5 miliona” u Novom Sadu

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA