Najnovije

ŽESTOKA OSVETA ZBOG NAPADA NA JEMEN: Huti zbrisali saudijski aerodrom! Bombardovali i neprijateljske vojne kampove

Jemenski pobunjenici Huti granatirali su aerodrom Najran u istoimenoj provinciji u Saudijskoj Arabiji.

Huti tvrde da su njihove rakete pogodile ciljeve (Foto: Jutjub)

Portparol Huta brigadni general Jahija Sari izjavio je da je aerodrom bio glavna meta napada, a ovog puta su korišćenje rakete Badir-1. On je potvrdio da je aerodrom van funkcije, pošto je kako tvrdi, uništen.

Druga meta Huta bio je vojni kamp arapske koalicije koju predvodi Saudijska Arabija. Ovaj kamp saudijske vojske nalazi se u blizini planine Al-Sudais. 

Sari tvrdi da je vojni logor bio meta, a da su Huti gađali neprijateljske položaje raketama Kasim. Ovu raketu su Huti prvi put koristili 27. avgusta.

“Ovaj napad je usledio posle pažljive obaveštajne operacije. Znali smo da neprijatelj priprema velike napade na granične položaje naše vojske”, rekao je Sari.

Arapska koalicija je potvrdila da su Huti lansirali dve balističke rakete. Međutim, oni tvrde da je jedna pala u jemensku provinciju Sada, a druga je promašila cilj i pala je u saudijsku pustinju.

Huti su jutros bombardovali vojne ciljeve u blizini krada Kamis Mushait u saudijskoj provinciji Asir.

“Imali smo direktan pogodak. Ovaj napad je stigao kao odgovor na zločinačku agresiju i njihove stalne vazdušne napade”, rekao je Sari i dodao da su Huti koristili bespilotnu letelicu Kasef-2K.

Huti su u četvrtak lansirali nekoliko bespilotnih letelica na aerodrome Kralj Kalid i Najran. Saudijci tvrde da su uništili neprijateljske letelice, a Huti ističu da su rakete pogodile planirane ciljeve.

Jemen je od 2015. potpuno razoren brutalnim građanskim ratom u kojem se pobunjenici Huti, koji su okupirali prestonicu Sanu i veliki deo severa zemlje, bore protiv snaga međunarodno priznate vlade kojoj pomaže arapska koalicija koju predvodi Saudijska Arabija.

Pročitajte OVDE kako Kurdi razbijaju Turke u Alepu.

Izvor: Pravda

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA