Najnovije

RADAR U DAMASKU: Ova oprema će značajno poboljšati šanse sirijskoj vojsci u predstojećim borbama

Sirijska arapska armija (SAA) je rasporedila dalekosežni radar 36D6 u blizini međunarodnog aerodroma u Damasku, objavio je satelitski snimak izraelskog posmatrača Observer IL, 15. juna.

Borbe u Siriji (Foto: jutjub)

Pokretni radarski sistem 36D6 je dizajniran da detektuje mete i vrši identifikaciju prijatelja od protivnika. Sistem, koji ima maksimalni domet od 350 km, veoma je efikasan u otkrivanju ciljeva niske, srednje i velike visine, krećući se u širokom opsegu brzina, uključujući i projektile sa površinom radarskog preseka (RCS) jednakim 0,1 m.

Jedna od ključnih karakteristika radara je da se može koristiti kao sistem za izviđanje i ciljanje sistema S-300 za vazdušnu odbranu, koji je već u upotrebi sa sirijskim arapskim snagama vazdušne odbrane (SiAADF).

Prema Observeru IL, radar 36D6 zamenio je radar IJ-27 proizveden u Kini, koji je uništen u izraelskim vazdušnim napadima 20. januara na Siriju. Raspoređivanje radara 36D6 će poboljšati sposobnosti za rano upozoravanje SiAADF-a, posebno u južnim i jugoistočnim delovima zemlje.


Video o velikoj vežbi “Slovensko bratstvo 2019” pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA