Najnovije

Katastrofa u Rusiji! Pukla brana koja zadržava reku Ural: Evakuiše se stanovništvo (VIDEO)

Neki stanovnici grada Orska u Orenburškoj oblasti se evakuišu!

Oko 4.000 domaćinstava je u opasnosti od poplava nakon što je u gradu Orsku u Orenburškoj oblasti probijena brana koja zadržava reku Ural.

Proboj koji je primorao evakuaciju dogodio se u blizini starog dela grada južno od reke.
Ranije tokom dana otkrivena su dva curenja na brani u istočnom delu grada. Ekipe za održavanje su poslate da saniraju štetu. Lokalne vlasti su takođe upozorile stanovnike da pokupe svoja dokumenta i osnovne stvari i krenu u centre za privremeni smeštaj.

Poslednjih dana region ima obilne kiše i poplave. Vodostaj reke Ural kod Orska bio je skoro metar veći od normalnog. Zbog porasta vode zatvoreno je preko 100 puteva i 47 mostova.

Lokalne vlasti su za poplavu okrivile kombinaciju faktora, uključujući nagli porast temperature zbog koje se topi sneg sa planina Urala. Izliv iz Iriklinskog rezervoara, koji je služio za kontrolu reke, navodno je oborio sve rekorde od 2.150 kubnih metara u sekundi - dok još uvek nije dovoljan da se nosi sa dotokom od 2.533 kubnih metara u sekundi.

Od petka, oko 1.100 stambenih zgrada i 3.734 individualne kuće u 57 naselja u 23 opštine pogođeno je poplavama, a evakuisano je 1.663 ljudi, uključujući 421 dete.

Rusko Ministarstvo za vanredne situacije poslalo je dva aviona sa specijalnom opremom i više od 100 ljudi u Orsk da pomognu u ublažavanju pretnje. Među opremom je bilo 20 čamaca i pumpa koja je mogla da ispumpa do 350 litara vode u sekundi.

Orsk je drugi po veličini grad u regionu, koji se nalazi u blizini ruske granice sa Kazahstanom. Osnovan 1735. godine, grad je prvobitno nosio naziv Orenburg.

GRMI FAB-1500 PA KOPNENE SNAGE: Ruska armija ih raznosi u komade i to doslovno

Izvor: Informer.rs


 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA