Najnovije

ALI HAMNEI ISMEJAO "VEČITOG NEPRIJATELJA": Američki klovnovi treba da vide ko su Iranci! Imamo moć da ošamarimo svetske sile

Ajatolah Ali Hamnei poručio je vernicima da neprijatelji Irana pokušavaju da iskoriste obaranje ukrajinskog aviona kako bi skrenuli pažnju sa ubistva generala Kasima Sulejmanija.

Ajatolah Ali Hamnei (Foto: Jutjub)

Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei je vernicima okupljenim na molitvi u Teheranu rekao da Revolucionarna garda može svoju borbu da prenese i izvan granica Irana.

Hamnei je hiljadama Iranaca koji su uzvikivali "Smrt Americi" rekao da mora da se nastavi sa otporom dok region ne bude u potpunosti oslobođen od tiranije.

Vašington se 2018. godine povukao iz Nuklearnog dogovora i uveo nove sankcije Teheranu. To je dovelo do tenzija koje su eskalirale u januaru.

Američki predsednik Donald Tramp je naredio ubistvo komandanta jedinica Kuds Kasema Sulejmanija 3. januara. Iran je odgovorio raketnim napadima na američke baze u Iraku 8. januara, u kojem nije bilo žrtava.

"Činjenica da Iran ima moć da na taj način ošamari svetske sile pokazuje da je u pitanju Božja ruka", rekao je Hamnei, dodajući da je ubistvo Solejmanija pokazalo terorističku prirodu Vašingtona.

Tramp je na Tviteru objavljivao poruke podrške demonstrantima u Iranu, koji su protestovali nakon obaranja ukrajinskog aviona.

"Američki klovnovi koji lažu i govore da su uz iranski narod treba da vide ko su Iranci", rekao je ajatolah Hamnei.

Pozvao je na nacionalno ujedinjenje i rekao da neprijatelji Irana pokušavaju da iskoriste obaranje ukrajinskog aviona kako bi skrenuli pažnju sa ubistva Solejmanija.

Hamnei je naveo da je obaranje aviona bila tragedija i zatražio od nadležnih da preuzmu korake kako se to ne bi ponovilo.


Pročitajte OVDE zašto Erdogan šalje vojsku u Libiju.

Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA