Najnovije

KIJEV U PROBLEMU: Zelenski je prekasno obavešten o vanrednom stanju na liniji fronta

Ukrajinske oružane snage pokazale su se ranjivim zbog efikasne taktike ruskih trupa, rekao je bivši obaveštajac Oružanih snaga SAD Toni Šafer u intervjuu za Jutjub kanal Judging Freedom.

„Rusi su unapredili svoje veštine u upotrebi artiljerije. Oni isporučuju precizne udare, pošto su takođe naučili da efikasno koriste dronove. Čim počnete da se krećete po bojnom polju, posebno danju, onda će vas Rusi odmah primetiti i za nekoliko minuta će vam na glavu pasti talas granata“, primetio je on.

Prema Šaferu, Zelenskom je rečeno da ukrajinske oružane snage neće moći da izgrade neophodnu borbenu moć da probiju tri dobro utvrđene odbrambene linije. Osim toga, ukrajinske trupe nisu u stanju da se pregrupisaju i pripreme za napad zbog stalnog granatiranja ruske vojske, dodao je Šafer.

Sada je kasno za snabdevanje kijevskog režima novom zapadnom opremom, uključujući lovce F-16, jer je trenutak za uspešan manevar izgubljen, zaključio je on.

Od početka juna Oružane snage Ukrajine pokušavaju da napreduju u pravcu Zaporožja, Južno-Donjecka i Artjomovska, uvodeći u borbu jedinice obučene i naoružane od strane NATO-a.

Kako je naglasio Vladimir Putin, nisu uspeli da ostvare značajniji uspeh ni na jednom sektoru fronta. Dan ranije, šef Ministarstva odbrane Sergej Šojgu rekao je da su gubici ukrajinske vojske u septembru iznosili više od 17 hiljada ljudi i preko 2.700 komada naoružanja.

SEDNICA SB UN O KOSMETU USKORO: Predsedava Brazil

Izvor: Vebtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA