Najnovije

''Milo Đukanović će proći kao Sanader''

Uslov Crnoj Gori za dalje pridruživanje EU biće procesuiranje Mila Đukanovića i njegove familije, slično kao što je bio slučaj Sanadera u Hrvatskoj, rekao je predsednik Atlas grupe i Univerziteta Mediteran kao gost emisije „Novo vikend jutro“ na TV Pinku.

Milo Đukanović (Foto: Jutjub)

“Rezultati izbora 2. aprila su potpuno očekivani. To je bio jedan referendum protiv Đukanovića, koji je dao tako izvanredan rezultat, najveći u istoriji Crne Gore kad su predsednički izbori u pitanju. Ako se sećate da je Đukanović u kampanji, kad su ga pitali zašto je 34 godine na vlasti rekao zato što to narod hoće, nisam ja tu svojom voljom nego voljom naroda. Sad mu je narod pokazao šta misli o njemu, glasao je tako da je sa više od 20 odsto glasova pobedio Jakov Milatović, osvojio je čak 221.592 glasova, što je najbolji rezultat u istoriji Crne Gore”, rekao je Duško Knežević iz Londona gostujući u emisiji „Novo vikend jutro“ na TV Pinku.

Predsednik Atlas grupe i Univerziteta Mediteran je napomenuo da ovo nije samo pobeda Jakova Milatovića, nego je to rezultata rada na terenu Demokratskog fronta i ostalih stranaka.

“Znam iz iskustva, dok smo organizovali proteste “Odupri se”, kad bez podrške Demokratskog fronta nije moglo ništa da se uradi na tim protestima protiv Đukanovića”, kazao je Knežević.

Gospodine Kneževiću, kako će se Jakov Milatović snaći na poziciji predsednika Crne Gore?

“Jakova Milatovića vrlo dobro znamo, više od 15 godina, bio je Atlasov stipendista kao student generacije. U pitanju je obrazovan mlad čovek, dosta ambiciozan. Ali, mislim da će mu biti potrebno dosta mudrosti. Posebno što Zapad insistira da se ne menja spoljna politika Crne Gore, da se ostane na svemu što su međunarodne obaveze, što su ranije potpisale Đukanovićeva i Markovićeva vlada. I ne znam koliko će imati stabilnosti u toj koaliciji budućoj, jer smo videli u prethodne dve vlade, Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića, da one nisu bile stabilne i brzo su padale.Nisam siguran ni da će vlada posle 11. juna, ako se održe tada parlamentarni izbori, biti stabilna. Ima tu dosta mladih ljudi, ima ljudi koji nemaju iskustvo u vođenju države, u državnoj upravi i privredi.

Da li se slažete sa tim da je jedan Jakov Milatović morao da se desi u ovom momentu da bi Milo Đukanović konačno otišao sa političke scene Crne Gore, ako je uopšte otišao?

“Milo Đukanović je prošlost, to će da se urušava sada, verujte mi, to, neće moći da opstane. Jer, Milo koliko je zla napravio, kojim kriminalom se bavi, povezan sa narko kartelom, švercom cigara, uslov Crnoj Gori za dalje pridruživanje biće procesuiranje Mila Đukanovića i njegove familije, slično kao što je prošao Sanader u Hrvatskoj. Iz razgovora sa nekim zvaničnicima iz Evropske unije, to su mi potvrdili. Đukanović će odgovarati pravno, ako ne pobegne i ne napusti zemlju, kao što mnogi misle da će to i uraditi.”

Neki misle da će Milo Đukanović pobeći, drugi da će biti uhapšen. Im i onih koji misle da bi mogao da nastavi da živi normalno, kao običan građanin u Crnoj Gori. Je li to moguće?

“Milo ne može da živi kao običan građanin, jer se kreće sa 20-30 telohranitelja i pravi paradu od svog boravka u Crnoj Gori. Sigurno mu nova vlast u Crnoj Gori da se šepuri tako, kao što je to radio proteklih 30 godina.”, objasnio je Duško Knežević.

Gost u studiju TV Pink, analitičar i publicista Tomislav Kresović pitao je Duška Kneževića planira li da se vrati u Crnu Goru, da li će svojim iskustvom i znanjem i dugogodišnjim boravkom u Britaniji da pomogne budućim političkim strukturama u Crnoj Gori i novom predsedniku, i kakav će imati odnos prema Đukanoviću zbog međusobnih odnosa i dugova.

“Ja sam već tražio da se vratim nekoliko puta, ali policija odbija da uradi procenu moje bezbednosti. Sad su smenili direktora policije Brđanina koji je osam meseci odbijao da uradi tu procenu. Očito neko ne želi da se vratim u Crnu Goru i ne želi da ja budem tamo. Ja sam preko svojih advokata to pokušao nekoliko puta… Ja sam spreman da se vratim što pre. Mi smo dali, ne znam više koliko, 14 krivičnih prijava protiv Mila Đukanovića i nijedna nije podignuta! Spreman sam da pomognem Crnoj Gori, posebno na ekonomskom planu. Samo da se izvučem iz politike. jer me ta tuča sa Đukanovićem dosta iscrpela. Moja namera je da se bavim ekonomijom, a da Milo Đukanović završi tamo gde treba, a to je u zatvoru u Spužu!

Pomoć Crnoj Gori biće u tome što ću dati dobre međunarodne kontakte, posebno na Srednjem, sa investitorima na vrlo visokom nivou, iz Saudijske Arabije, iz Emirata i Katara. Spreman sam da te investitore dovedem u Crnu Goru, i u region isto tako, pošto imam poslove u Srbiji, i u Bosni i Hercegovini. Znači, spreman sam da pomognem da se Crna Gora ekonomski podigne. Samo, bitno je da nova vlast shvati da moraju da se stabilizuju, jer bez političke stabilnosti nema ni dovođenja stranih investitora, nema velikih investicija. Mislim da Crna Gora ovako posvađana, neće moći brzo stati na noge”, zaključio je Duško Knežević.

Izvor: A plus portal

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA