Najnovije

A SADA SASVIM NOVA DŽIHAD IGRA: Kraljica se vraća u Libiju

TRIPOLI - Velika Britanija bi uskoro mogla da pokrene vojnu akciju u Libiji, usled zabrinutosti da bi džihadisti Islamske države mogli da upotrebe svoja nova uporišta u toj zemlji, odnosno duž njene obale Sredozemnog mora, kako bi vršila napade na Evropu, piše danas britanski "Telegraf".
Spremni za udar! (Foto: JuTjub)

Spremni za udar! (Foto: JuTjub)

Taj list, pozivajući se na izvor iz britanske vlade, navodi da zvaničnike Forin Ofisa i Ministarstva odbrane "izuzetno brine" brzo napredovanje Islamske države i drugih ekstremističkih grupa u Libiji i da razmatraju plan za intervenciju u toj zemlji. Izvor iz vlade navodi da su ministri nadomak usvajanja plana za slanje vojne podrške evropskim saveznicima u cilju da se porazi IS u Libiji. Francuski premijer Manuel Vals je juče pozvao međunarodnu zajednicu da proširi napore u borbi protiv džihadista i na Libiju. "Mi smo u ratu, imamo neprijatelja protiv kojeg moramo da se borimo i da ga porazimo u Siriji, Iraku, a uskoro i u Libiji", naveo je Vals. Ujedinjene nacije procenjuju da je u Libiji, u kojoj vlada haos od svrgavanja Moamera Gadafija 2011. godine, prisutno 2.000 do 3.000 džihadista i da IS kontroliše deo obale Sredozemnog mora u blizini grada Sirte na severu Libije. To novo uporište džihadistima omogućava da drže kampove za obuku na samoj granici sa Evropom i daje im slobodan pristup da napadaju brodove zapadnjačkih zemalja na moru.
Pročitajte još:(INTERVJU) DEJAN BERIĆ: Ako se ne probudite na vreme ostaćemo i bez te Srbije koju sad imamoJEZIVA EKSPLOZIJA: Udar ruske avijacije kod Alepa (VIDEO)
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA