Najnovije

HAKOVANE UKRAJINSKE TELEVIZIJE! Emitovana Parada pobede iz Moskve (VIDEO)

Hakeri su hakovali satelitske ukrajinske televizije „Starlajtmedija“ (StarLightMedia) i „Inter“ i emitovali su prenos Parade pobede iz Moskve, piše portal „Detektor medija“, pozivajući se na Nacionalni savet Ukrajine za televiziju i radio.

Kako se navodi, parada sa Crvenog trga emitovana je na pomenutim televizijama od 10.00 do 10.18 časova po lokalnom vremenu, nakon čega su kanali prešli na IPTV – drugačiji način prijema signala.

Ističe se da će se ukrajinski Nacionalni savet zbog toga obratiti specijalnom odeljenju UN – Međunarodnom savezu za telekomunikacije.

Odeski telegram kanal „Odesa info“ saopštio je u 10.10 časova da se parada emituje „na svim kanalima“.
Ukrajinski list „Strana“ je u međuvremenu saopštio da kablovski kanali u Odeskoj oblasti u Ukrajini emituju Paradu pobede na Crvenom trgu. Precizirano je da su kanali hakovani.

Emitovanje ruskih TV kanala zabranjeno je u Ukrajini od septembra 2014. godine. U junu 2023. godine ukrajinski lider Vladimir Zelenski potpisao je zakon o prenošenju proslave praznika Dana pobede sa devetog na osmi maj.

Rusi hakovali ukrajinske sajtove

Ruski hakeri hakovali su više od sto sajtova širom Ukrajine na kojima su objavili čestitku povodom Dana povede, kao i citat predsednika Rusije Vladimira Putina o bratstvu ruskog i ukrajinskog naroda, rekao je za Sputnjik jedan od članova hakerske grupe „Kilobajt V“.

Kako je precizirano, uglavnom se radi o sajtovima univerziteta i škola.

„Danas su ruski hakeri na sajtovima ukrajinskih obrazovnih institucija uspešno čestitali učenicima i studentima naš zajednički praznik – Dan pobede“, rekao je naš sagovornik.

Hakeri objašnjavaju da nisu ometali rad sajtova, samo su na početnim stranicama objavili foto kolaž sa skraćenim citatom Putina: „Mi smo uvek – i vi znate moj stav – ukrajinski narod smatrali bratskim narodom. I sada tako mislim. Ovo što se dešava je tragedija, naša zajednička tragedija! Ali to nije rezultat naše politike“.
Na sajtovima je osvanula i čestitka povodom Dana pobede:

„Dragi Ukrajinci, naši dedovi su se borili rame uz rame protiv fašizma. Danas je dan naše zajedničke pobede. Srećan 9. maj! Srećan Dan pobede!“.

Hakeri su takođe pozvali sve ukrajinske vojnike, koji ne žele da umiru za kijevski režim, da se preko određene radio frekvencije povežu sa ruskim snagama i da se dogovore kako da se predaju.

UPOZORENJE IZ LONDONA! SAD spremaju vojnu intervenciju u Ukrajini: Rat sa Rusijom počinje na jesen?!

Izvor: Sputnikportal.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA