Најновије

Припреме пуном паром, војници парадирају десетине километара дневно!

БЕОГРАД - "Велико је растојање између ешелона! Следећи пут пази! Исправи главу! Држи темпо! Врло добро - Служимо Србији!", одјекивало је пистом Војне академије, којом је јуче око 4.000 цокула прешло десетине километара у ритму парадног марша.
Припреме пуном паром (Фото: Вс.рс)

Припреме пуном паром (Фото: Вс.рс)

Тврди ђонови војничких ципела, осим потмулог хука удараца о асфалт, створили су и болне жуљеве припадницима Војске Србије, што ће наставити да чине све до 16. октобра. Тада ће се у Београду, после 29 година, поново одржати велика војна парада. "Шеста врста, пушке поравнај! Врло добро!", исправљао је недостатке заменик команданта Копнене војске генерал-мајор Милосав Симовић, на шта је добијао громогласан одговор "Служимо Србији!". У пратњи војног оркестра Копнене војске, који је увежбавао химне Србије и Руске Федерације, као и марш "Опраштање словенске жене" и "Марш на Дрину", војници су заузимали позицију унутар подешелона и проверавали међусобну удаљеност и држање.
Прочитајте још:Школе обустављају рад 22. октобраФактор Плус: Већина грађана позитивно о Путину!
А онда је засвирао парадни марш и око 2.000 војника, по ко зна који пут тог сунчаног дана, високо је подигло колена и извело још један пробни дефиле. "Држи темпо! Поносно! Ведрина да се види! Глава у лево! Врло добро!", ништа није промицало генералу Симовићу. "Служимо Србији!", одговарали су војници. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА