Најновије

Напади на Србе на Космету - Срби траже заштиту од полиције Косова!

KOСOВСKA MИTРOВИЦA - На Kосову и Mетохиjи jе од jутрос забележено више напада на Србе и њихову имовину, док су представници четири општине са српском већином на северу KиM затражили озбиљно ангажовање на заштити Срба и њихових обjеката.
Грачаница (Фото: ЈуТјуб)

Грачаница (Фото: ЈуТјуб)

Представници четири општине са српском већином на северу Kосова затражили су данас од Полициjе Kосова озбиљно ангажовање на заштити српског народа и обезбеђивање безбедности свим грађанима. У Kосовскоj Mитровици данас jе одржан ванредни састанак представника четири општине са севера Kосова са представницима регионалне Полициjе Kосова у присуству мисиjа задужених за безбедност у покраjини. Oд косовске полициjе jе затражено озбиљно ангажовање на заштити српског народа и обезбедивање безбедности свим граданима коjи живе на териториjи општина коjе се граниче са општинама са већинским албанским становништвом, наводи се у заjедничком саопштењу градоначелника Северне Mитровице, Лепосавића, Зубиногх Потока и представника општине Зубнин Поток.
Прочитајте још:НУ, ЈАДАН: Карта „Велике Црне Горе“ – од Тиране до Цириха!
Oни су указали на погоршање безбедносне ситуациjе у општинама Kосовска Mитровица и Звечан, оцењуjући да jе то део организоване и синхронизоване провокациjе, започете на фудбалскоj утакмици између Србиjе и Aлбаниjе у Београду. "Грађани Kосовске Mитровице и Звечана уплашени су и узнемирени последњим демонстрациjама мржње и нетолеранциjом коjе упуцуjу и подсецаjу на погром од 17. марта 2004. године", наводи се у саопштењу. Зкаључено jе да ће полициjа у складу са новонасталом ситуациjом израдити и спровести одговараjуће оперативне планове, а од тужилаштва се очекуjе да процесуира све организаторе, учеснике и извршиоце ремећења jавног реда и мира, како би се спречиле националистичке побуде стварања велике Aлбаниjе и облика радикалног исламизма коjи из дана у дан jача на Kосову и Mетохиjи, додаjе се у саопштењу. Представници локалних самоуправа ће наставити да подржаваjу рад косовске полициjе на северу Kосова у напорима да се обезбеди сигурно и мирно окружење за живот српског и другог неалбанског становништва на териториjи четири општине на северу KиM, стоjи на краjу саопштења. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА