Najnovije

Napadi na Srbe na Kosmetu - Srbi traže zaštitu od policije Kosova!

KOSOVSKA MITROVICA - Na Kosovu i Metohiji je od jutros zabeleženo više napada na Srbe i njihovu imovinu, dok su predstavnici četiri opštine sa srpskom većinom na severu KiM zatražili ozbiljno angažovanje na zaštiti Srba i njihovih objekata.
Gračanica (Foto: JuTjub)

Gračanica (Foto: JuTjub)

Predstavnici četiri opštine sa srpskom većinom na severu Kosova zatražili su danas od Policije Kosova ozbiljno angažovanje na zaštiti srpskog naroda i obezbeđivanje bezbednosti svim građanima. U Kosovskoj Mitrovici danas je održan vanredni sastanak predstavnika četiri opštine sa severa Kosova sa predstavnicima regionalne Policije Kosova u prisustvu misija zaduženih za bezbednost u pokrajini. Od kosovske policije je zatraženo ozbiljno angažovanje na zaštiti srpskog naroda i obezbedivanje bezbednosti svim gradanima koji žive na teritoriji opština koje se graniče sa opštinama sa većinskim albanskim stanovništvom, navodi se u zajedničkom saopštenju gradonačelnika Severne Mitrovice, Leposavića, Zubinogh Potoka i predstavnika opštine Zubnin Potok.
Pročitajte još:NU, JADAN: Karta „Velike Crne Gore“ – od Tirane do Ciriha!
Oni su ukazali na pogoršanje bezbednosne situacije u opštinama Kosovska Mitrovica i Zvečan, ocenjujući da je to deo organizovane i sinhronizovane provokacije, započete na fudbalskoj utakmici između Srbije i Albanije u Beogradu. "Građani Kosovske Mitrovice i Zvečana uplašeni su i uznemireni poslednjim demonstracijama mržnje i netolerancijom koje upucuju i podsecaju na pogrom od 17. marta 2004. godine", navodi se u saopštenju. Zkaljučeno je da će policija u skladu sa novonastalom situacijom izraditi i sprovesti odgovarajuće operativne planove, a od tužilaštva se očekuje da procesuira sve organizatore, učesnike i izvršioce remećenja javnog reda i mira, kako bi se sprečile nacionalističke pobude stvaranja velike Albanije i oblika radikalnog islamizma koji iz dana u dan jača na Kosovu i Metohiji, dodaje se u saopštenju. Predstavnici lokalnih samouprava će nastaviti da podržavaju rad kosovske policije na severu Kosova u naporima da se obezbedi sigurno i mirno okruženje za život srpskog i drugog nealbanskog stanovništva na teritoriji četiri opštine na severu KiM, stoji na kraju saopštenja. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA