Najnovije

Aleksandar Dugin: Odluka koja suštinski menja sve

Imenovanje Andreja Belousova na mesto ministra odbrane Rusije je grandiozna odluka koja suštinski menja sve, izjavio je ruski filozof Aleksandar Dugin u razgovoru za televiziju "Carigrad".

Ovo imenovanje je, dodao je Dugin, bila glavna vest protekle nedelje. Reći da je ovo imenovanje bilo senzacionalno znači ne reći ništa. Svi stručnjaci koji su pratili imenovanja su pogrešili. Vrhovni glavnokomandujući je ponovo uspeo da iznenadi sve.

Predsednik Putin, rekao je ruski mislilac, nikada ne donosi odluke koje se od njega očekuju, ali te odluke svi kasnije odobravaju.

Ova odluka je korak ka obrazovanju prave vlade Pobede. Dok smo pratili promene u vladi, nastavio je Dugin, nismo mogli a da ne osećamo radost zbog fundamentalnog, principijelnog imenovanja Antona Alihanova, našeg najistaknutijeg gubernatora, na čelo Ministarstva industrije i trgovine.

Međutim, skoro sve ostale promene su bile tehničke. Na kraju je stigla vest koja je odjeknula kao grom iz vedra neba: da je čovek najbliži predsedniku Putinu, koji je do sada bio zadužen za industrijsku i ekonomsku strategiju, izuzetan intelektualac, patriota odan ideji jake, moćne države, Andrej Belousov, imenovan na čelo Ministarstva odbrane.

Sada, dodao je ruski mislilac, ne vredi kritikovati prethodnog ministra. Potrebno je da se radujemo ovoj promeni. Ko se imalo razume u rusku politiku, razume koliko je važno mesto ministra odbrane, na koje je imenovana osoba koja uživa apsolutno poverenje predsednika, a to je najvažnija stvar.

Rusija se danas nalazi u ratnim okolnostima i o glavnim strateškim pitanjima odlučuje sam predsednik, ali je za Putina veoma važno da pored sebe ima jasnu, otvorenu, proverenu, disciplinovanu, izuzetno efikasnu i strastvenu osobu.

Osim toga, apsolutno je jasno da je u vojsci najvažnije da se uspostavi red u snabdevanju, u privredi, u isporukama, u brzom reagovanju na strateške potrebe fronta, dodao je Dugin.

Zato je bila je potrebna osoba koja uopšte neće obraćati pažnju na sopstveni pi-ar ili na korupciju, Pronađena je upravo takva figura. Prema Duginovom mišljenju, ličnost Belousova je sudbonosna za ekonomsku, pa čak i socio-ekonomsku strategiju Rusije. A to, zapravo, menja sve ostalo.

Naravno, rekao je Dugin, promeniće se značajan broj generala. Oni koji su dokazali svoju hrabrost, oni koji su pokazali nepokolebljivo herojstvo i koji su služili otadžbini, zadržaće svoja mesta i napredovaće. Oni koji su umešani u korupciju, biće ekskomunicirani.

Belousov je, dodao je Dugin, veoma principijelna figura. Što je rukovodstvo u Rusiji strastvenije, tim bolje. Nova krv će dati rezultate. Novu krv u ovoj vladi predstavljaju ljudi sasvim nove generacije. Belousov je čovek nove Rusije.

Ovim događajem je na pravi način obeležen kraj Svetle sedmice i nastavak praznika koji svi pravoslavni slave 50 dana od Vaskrsenja Hristovog. Ovo je, zaključio je Dugin, istinska vaskršnja radost.

VELIKI JURIŠ NA HARKOV: Počelo oslobađanje važnog mesta - "Ruske trupe samouvereno idu napred" (MAPA)

Izvor: RT

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA