Најновије

Дрецун: Рама покушава да испровоцира Београд

Председник Одбора Скупштине Србије за Косово и Метохију Милован Дрецун оценио је данас да премијер Албаније Еди Рама покушава да својим екстремним изјавама обесмисли посету Београду и да одговорност за то пребаци на Србију.
Милован Дрецун (Фото: ЈуТјуб)

Милован Дрецун (Фото: ЈуТјуб)

"Кад из Тиране стижу поруке да Србија треба да се одрекне дела своје територије, онда то нису просперитетне поруке већ поруке дестабилизације, није пут региона у ЕУ једнострана промена међународно признатих граница", објаснио је Дрецун новинарима у парламенту. Како је рекао, ЕУ има потпуно другачије стандарде.
Прочитајте још:Вођа ЛГБТ покрета подржао глумца осумњиченог за педофилију
"Чини ми се да Рама покушава својим јако агресивним, чак екстремним изјавама да обесмисли предстојећу посету, да испровоцира и да онда одговорност пребаци на Србију. То није пут којим треба да идемо напред, ја немам више никаву дилему да се ради о једној добро осмишљеној, оркестрираној кампањи из Тиране са намером да се преко великоалбанских порука дестабилизује ситуација у региону", навео је он. Према његовим речима, Србија неће насести на такве покушаје провоцирања. "Србија је опредељена да штити свој територијални интегритет, да настави процес нормализације са Приштином и да развије добросуседске односе са Албанијом. Како сада ствоје ствари, нема искрене жеље од стране Албаније да и она крене тим путем", закључио је Дрецун. Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА