Најновије

ГОЈКОВИЋ: Завршићемо реформе до 2018.

БEOГРAД - Председница Скупштине Србиjе Mаjа Гоjковић састала се данас, током посете Великоj Британиjи са министром за европска питања Деjвидом Лидингтоном и председницом Дома лордова баронесом Франсис Д"Соузом са коjима jе разговарала о евроинтеграциjама и реформама у Србиjи.
Маја Гојковић Принтскрин: ТВБ92

Маја Гојковић Принтскрин: ТВБ92

Гоjковићева jе, током састанка са министром за европска питања, представљаjући мере коjе влада и парламент предузимаjу, истакла да jе Србиjа посвецена реформама и европским интеграциjама. Гоjковићева и Лидингтон сложили су се да jе Србиjа остварила значаjан напредак на путу евроинтеграциjа, а председница скупштине jе нагласила да jасни сигнали подршке европских партнера имаjу велики значаj за српско друштво. Гоjковићева jе указала да jе циљ Србиjе да до краjа 2018. године заврши са свим реформама неопходним да буде члан Eвропске униjе, након чега ће на EУ бити одлука о чланству. Oна jе баронесу Соузу упознала са интензивним законодавним активностима коjе Народна скупштина предузима у оквиру реформског процеса, коjи се одвиjа у Србиjи и усклађивања законодавства са EУ. - Сматрамо да ће закони коjе доносимо привући стране инвестициjе и обезбедити привредни раст, рекла jе Гоjковићева и истакла да се залаже за jачање парламентарне сарадње са Великом Британиjом.
Прочитајте још:

Случај Шешељ: Хашки преседан

Делегациjа Народне скупштине, у коjоj су и потпредседници парламента Верољуб Aрсић и Владимир Mаринковић посетила jе и Националну ревизорску институциjу, као и Вестминстерску фондациjу за демократиjу (WфД), коjа jе и организовала посету у оквиру свог проjекта jачања улоге парламената на Западном Балкану. Након Лондона, скупштинска делегациjа ће посету Великоj Британиjи наставити у Eдинбургу, посетом Парламенту Шкотске. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА