Најновије

Данска лекција Србији: Без наде за Француску

Из тишине  Хумске 1 синоћ се на тренутак видело до Француске. Зоран Тошић упалио је светло негде на средини српског фудбалског тунела и раним голом повео "орлове" са мртве тачке ка првој победи у квалификацијама за Првенство Европе.
Лоша игра (Фото: ФСС)

Лоша игра (Фото: ФСС)

Али, привид је трајао само пола сата, када је Србија стала, спустила гард, изгубила мотив, престала да трчи. Резултат свега је био сасвим логичан. Данска је јурила,стигла и престигла све наше наде и шансе на пут на Европско првенство на којем нас нема већ 14 година, а како ствари стоје ни на лето 2016. нећемо видети Француску. Данци су славили са 3-1 и однели кући три бода, иако су на полувреме отишли са минусом од једног гола. Без подршке навијача, у атмосфери у којој се свака лопта, сваки дах и сваки шум чуо разговетније него икад, било је јасно од првог, али само до 25. минута шта хоће Дик Адвокати његов тим. Јер, толико је трајала игра Србије која је тактички личила на жељу да се стигне до прве победе у квалификацијама. Нажалост, идеја се претворила у фијаско у наставку меча.
 Данцима  је београдских десет степени у плусу изгледа пријало и резервисти и стручништаб на клупи су меч одгледали прилично лежерно обучени. За то време селектор Србије је био ушушкан у јакну и шал, а сви играчи на клупи за резерве били су покривени ћебадима.
Тврдоглави Холанђанин почео је утакмицу опет са Данком Лазовићем у шпицу напада и изгледа да му се инат исплатио. Већ у 4. минуту било је 1:0 за Србију, а из свечане и новинарске ложе долетео је на тренутак навијачки дух који је убијен пре месец дана у 41. минуту меча са Албанијом. Крила Србији дала је у том 4. минуту акција са левог крила. Филип Ђуричић упутио је приземан центаршут у срце шеснаестерца где је лопта прескочилу Немања Гудеља и Кјаера, дошла до Зорана Тошића који је имао вечност да се намести, погледа голмана и пласира лопту у мрежу. Међутим,то је било све од Србије која је фудбал играла у тишини Хумске само првих 20 минута. Све после тога било је повлачење пред брзим Данцима којима је само мало среће фалило да бодове обезбеде већ у првом полувремену. Србија као да није постојала на терену од 28. минута када су у сјајне прилике почели да улазе Ериксен и Бендтнер. Друго полувреме иста прича и најава потопа. Ериксен је запретио у 49. минуту када је поред потпуно статичног Ивановића лопту послао до стативе.
Свечана  ложа стадиона Партизана била је синоћ такође под будним оком људи из УЕФА. У њу је могло по 40 људи из делегација ФС Србије и Данске. ФСС су предводили пшредседник Томислав Караџић и генерални секретар Зоран Лаковић, а већ у 20:30 у на својим местима су били Синиша Михајловић, Илија Петковић, Ден Тана, Саво Милошевић, Митар Мркела, Небојша Гудељ, Драгиша Бинић, Драган Марковић Палма, Горан Милановић, Милован Ђорић, Јован Шурбатовић, Слободан Сантрач, Владимир Булатовић,доктор Миљко Ристић, Мирослав Тањга, Драган Ђурић, Миле Јовичић, Ратомир Бабић, Иван Ћурковић...
Прочитајте још:
УКРАЈИНСКИ ГЕНЕРАЛ: Од почетка године већ имамо 5.500 дезертера
Била је то најава шока који је убрзо уследио.За само два минута Данци су прво стигли, па престигли рано вођство Србије. Прво је у 61. минуту Никлас Бендтнер наплатио све промашаје до тог трнутка пошто је искористио спору реакцију Ивановића, лошу одбрану и одбијену лопту Стојковића после шута Ериксена и лако донео изједначење гостима. Није прошло ни целих 60 секунди, а гости су већ обезбедили победу, пошто је у шеснаестерцу Србије, поред успаване одбране нашег тима највиши у скоку био бек Данаца Симон Кјаер који је ућуткао и оно мало навијача у свечаној и новинарској ложи. Дик Адвокат можда броји своје последње дане на клупи Србије пошто ће му пријатељски мечса Грчком на Криту следећег уторка можда бити опроштај од "орлова". Своју тврдоглавост претворио је у суву тактичку стихију већ 65. минуту када је све карте бацио на напад и Александра Митровића. Статива коју је Данко Лазовић погодио у 64.минуту била је само оптичка варка и трзај очајника, јер је Данска већ у следећем нападу урадила исто, када је Анкерсен погодио пречку. Једна стара данска пословица каже: "Касно је да учиш да пливаш када ти вода дође до браде". Пут фудбалске репрезентације Србије од синоћ почиње да личи на покушаје дављеника да се докопа обале. Пропуштено у Јерменији, па укаљано против Албаније и овај фијаско од синоћ тешко да ће своја боља издања имати на следећем испиту у Португалији у марту 2015, или у Данској у јуну. Србија је све даље од Француске. Као и у претходним годинама у којима смо били само гледаоци великих догађаја. Ретко кад учесници. СРБИЈА-ДАНСКА1:3 (1:0). Стрелци: Тошић у 4 – Бендтнер 61, 85,Кјер у 62. минуту.Стадион Партизана. Играно без присуства публике. Судија: Чунејт Чакир (Турска)7. СРБИЈА: Стојковић 5 - С. Митровић 5, Бишевац 5, Ивановић 5, Д. Тошић 5,- Матић 6, Гудељ 5, Ђуричић 5,5, - Тадић 5,5, З.Тошић 5,5, Лазовић 5,5. ДАНСКА: Шмајхел 6- Бјеланд 6,5, Кјаер 7, Боилсен 6,5, Анкерсен 6,5 (од 70. Јакобсен-), - Квист 6, Ериксен 6,5, Кахенберг 6,5 (, - Крон-Дели 6,5, Вибе 6,5, Бендтнер 7,5. Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА