Најновије

Ухапшенима због летка против ромских дивљих насеља одређен притвор

БЕОГРАД - Виши суд у Београду одредио је данас притвор до 30 дана припаднику "Србске акције" Филипу Гајићу, осумњичениом за продукцију материјала којима се позива на петицију против ширења дивљих насеља у којима живе Роми.
Летак Србске акције (Фото: Фејсбук)

Летак Србске акције (Фото: Фејсбук)

Судија за претходни поступак, на предлог Вишег јавног тужилаштва у Београду, одредио је притвор Гајићу због околности које како тврди указују да ће боравком на слободи ометати поступак утицањем на сведоке, рекла је Тањнјгу портпарол Вишег суда Бранислава Пузић. Гајић се терети да је дистребуцијом летака наводно извршио кривично дело изазивање нациоанлне, расне и верске мржње и нетрпељивости. Он је раније данас ухапшен, а полиција тврди да је у његовом стану пронашла наведене летке.
Прочитајте још:Србска акција није позвала на линч, већ на петицију против дивљих насеља
Организација Србска акција у спорном летку позива да се грађани укључе у борбу против илегалних нехигијенских насеља путем јавних апела, петиција и протеста. Леци са са потписом "Србске акције" убацивани су у поштанске сандучиће Београђана, а дељени су и у другим градовима Србије. Извор: Танјуг,Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА