Najnovije

Uhapšenima zbog letka protiv romskih divljih naselja određen pritvor

BEOGRAD - Viši sud u Beogradu odredio je danas pritvor do 30 dana pripadniku "Srbske akcije" Filipu Gajiću, osumnjičeniom za produkciju materijala kojima se poziva na peticiju protiv širenja divljih naselja u kojima žive Romi.
Letak Srbske akcije (Foto: Fejsbuk)

Letak Srbske akcije (Foto: Fejsbuk)

Sudija za prethodni postupak, na predlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, odredio je pritvor Gajiću zbog okolnosti koje kako tvrdi ukazuju da će boravkom na slobodi ometati postupak uticanjem na svedoke, rekla je Tanjnjgu portparol Višeg suda Branislava Puzić. Gajić se tereti da je distrebucijom letaka navodno izvršio krivično delo izazivanje nacioanlne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti. On je ranije danas uhapšen, a policija tvrdi da je u njegovom stanu pronašla navedene letke.
Pročitajte još:Srbska akcija nije pozvala na linč, već na peticiju protiv divljih naselja
Organizacija Srbska akcija u spornom letku poziva da se građani uključe u borbu protiv ilegalnih nehigijenskih naselja putem javnih apela, peticija i protesta. Leci sa sa potpisom "Srbske akcije" ubacivani su u poštanske sandučiće Beograđana, a deljeni su i u drugim gradovima Srbije. Izvor: Tanjug,Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA