Најновије

ХРВАТСКИ МИНИСТАР: Пуцаћу себи у главу ако се докаже да сам фаворизовао Украјинце!

ЗАГРЕБ - Министар одбране РХ Анте Котромановић отклонио је данас сумње које је изнео Хрватски генералски збор да је у ремонту МИГ-ова фаворизовао Украјинце, истакнувши како ће себи, ако се тако нешто докаже, "пуцати у главу".
Хрватски министар одбране, фото: Nacional.hr

Хрватски министар одбране, фото: Nacional.hr

"Мене оптужују да сам ја лично фаворизовао. Пуцат ћу себи у главу ако било ко докаже да сам погодовао", рекао је Котромановић на седници Већа за праћење спровођења стратегије сузбијања корупције, где је поднео извештај о антикорупцијским мерама у свом ресору. Котромановић је новинарима након седнице казао да је одбор спровео транспарентан поступак јавне набавке, да је струка оценила ко је компетентнији за посао ремонта и да су из поступка искључени људи из Хрватскоп ратног ваздухопловства за које се сумњало да су повезани са одређеним интересним групама. "Чак имамо писмо захвалности румунске стране због транспарентно спроведеног поступка", утврдио је Котромановић, нагласивши да је украјинска понуда била за 40 милиона куна (око 5 милиона евра) јефтинија. "Питам моје колеге шта би ме данас питали да сам потписао уговор који је за 40 милиона скупљи за нешто. Како би то изгледало? Ја бих данас био у затвору", рекао је. Коментаришући отворено писмо Генералског збора, казао је како "не може "веровати да људи који су некад водили ово удружење и иза себе оставили огромне недовршене пројекте, сада говоре о државним и националним интересима". Министарство одбране данас је позвало Државно тужилаштво да утврди истинитост навода из писма Хрватског генералског збора о ремонту хрватских МИГ-ова у Украјини, које је јуче објавио Вечерњи лист, а у којем су изнесене индиције о наводном погодовању украјинској страни у том поступку.
Прочитајте и ово:Хоће ли Хрватска стајати на европском путу Србије?У Стразбуру почео процес против Хрватске због „Олује“Влади Хрватске се „неда“ да научи како функционише Твитер
Извор: Јутарњи.хр

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА